Selçuk Üniversitesindeki bir sağlık çalışanı, görevi başındayken darp edildi. Darp edilen sağlık çalışanının burnu kırıldı ve ameliyata alındı. Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. 

Her kalemde tasarruf! Kamuda en acı reçete geliyor Her kalemde tasarruf! Kamuda en acı reçete geliyor

“TERÖRLE MÜCADELE İLE EŞ DEĞER HÜKÜMLER UYGULANACAK HALE GETİRECEĞİZ” DENMİŞTİ 

İl Başkanı Seyit Karaca, Tabip Odası Başkanlığı süresinde, Bakan Beyin kendisine ‘Terörle mücadele ile eşdeğer hükümler uygulanacak hale getireceğiz’ dediğini belirten Karaca, “Sağlıkta şiddet maalesef sistemleşti. Yıllardır önlem alma konusunda ikilem yaşandı. Hekimlerin üst birliği durumundaki TTB ile aradaki çeşitli konulardaki görüş ayrılıkları nedeniyle hükümet birlikte oturup çözüm geliştirme konusunda maalesef istekli olmadı. İstişareye kapalı bir şekilde hazırlanan sağlıkta şiddet yasası eskiye göre bazı ilerlemeler kaydedilse de uygulamada yaşanan eksiklikler yüzünden hala sonuç alınabilmiş değil. Sn. Bakan ile Tabip Odası Başkanlığım dönemimde yaptığımız istişarelerde "terörle mücadele ile eşdeğer hükümler uygulanacak hale getireceğiz" demişti. Ancak maalesef önleyicilik ve caydırıcılık anlamında eksik çıkarıldı. şeklinde konuştu. 

“UMARIM BU SON OLUR”

Karaca şu şekilde konuştu: “Akabinde meslektaşlarımızın yaşadığı yoğun iş ortamı, malzeme ve ilaç tedariklerinde yaşanan eksikliklerin faturasının hekime ve sağlık çalışanına çıkarılması münferitte olsa sağlıkta şiddet vakalarının yaşanmasına neden olmaktadır. Mevcut mevzuatın hukuk insanları tarafından da farklı yorumlanması da gündeme gelince aynı tip olaylara farklı hukuki yaklaşımlar sergilendiğini görmekteyiz. Son örneği de maalesef S.Ü. Tıp Fakültesi hastanemizde yaşandı. Bir asistan meslektaşımız burnu kırılacak şekilde kafa darbesi ile darp edildi. Saldırganın tutuklanmasını umut ediyoruz. Meslektaşımıza ve camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Klasik olacak ama "umarım bu son olur!"

CAN YILMAZ 


Kaynak: Hakimiyet

Editör: TE Bilisim