Hekimsen Sendikası Genel Merkez Delege Seçimlerine Katılım Çağrısı Hekimsen Sendikası Genel Merkez Delege Seçimlerine Katılım Çağrısı

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ziyarette ilk olarak Konfederasyon Genel Başkanı Ali Yalçın ile ikili görüşme gerçekleştiren Bakan Işıkhan, ardından Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri ve bağlı sendikaların genel başkan yardımcılarıyla bir araya geldi.

İkili görüşmede geride bırakılan toplu sözleşme süreci değerlendirilirken Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, çatışma ve kaos üzerine kurulu ideolojik sendikal anlayışın yerine mücadele ve müzakereye dayalı sendikal anlayışı ikame ettiklerini dile getirerek, “Kuruluşumuz emek tarihi açısından bir milattır. Darbeleri, vesayeti destekleyen sendikal hareketlere, teröre ve destekçilerine karşı milleti, millet iradesini ve ülkesini savunmuştur” dedi.

Dünyanın neresinde mazlum, mağdur varsa Memur-Sen’in orada olduğunu belirten Yalçın, dünyanın farklı bölgelerinde inşa edilen yetimhaneler, okullar, su kuyularının yanı sıra İdlib’de inşa edilen 400 ev, cami, okul, hayır çarşısı ve parktan oluşan Mehmet Akif İnan Mahallesi’nin kurulması gibi önemli projelerde ellerini taşın altına koyduklarını ifade etti.
Yalçın ayrıca, “Asrın felaketi” olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinde Memur-Sen’in 270 kişilik arama kurtarma ekibiyle sahada olduğunu hatırlatarak pandemi döneminde de yine var güçleriyle devletin ve milletin yanında olduklarını söyledi.

“Adil bir dünya emekle kurulur” mottosuyla 100’den fazla emek hareketiyle irtibat geliştirdiklerini ifade eden Genel Başkan Yalçın, “25 ülkeden 33 konfederasyonun katılımıyla ve 25 milyon emekçiyi temsil eden Uluslararası Emek Örgütü ILC’yi kurduk” dedi.

“Çalışmalara başlamamız gerekiyor”
Toplu Sözleşme dönemini geride bıraktıklarını ve önlerinde çalışma yapılması beklenen çeşitli konuların olduğunu söyleyen Ali Yalçın, “Toplu sözleşmede hüküm altına aldığımız 4688 Sayılı Kanun, yiyecek yardımı yönetmeliği, harcırah kanunu, 1. Dereceye gelmiş memurlara 3600 ek gösterge verilmesinin yanı sıra Görevde Yükselme ve Unvan Değişliği Sınavlarının periyodik olarak yapılması, disiplin cezası affı, mobbing izleme kurullarında sendika temsilcisinin bulunması, engellilere sıra tahsisli konutlarda yüzde 3 kontenjan ayrılması, TOKİ Konutlarında memura öncelik verilmesi konularında çalışmaya başlamamız gerekiyor. Biz hazırlıklarımızı yaptık, bir an önce bir çalışma grubu oluşturularak çalışma takviminin belirlenmesini bekliyoruz” diye konuşarak, ziyaretlerinden dolayı Bakan Vedat Işıkhan’a teşekkür etti.

Bakan Işıkhan: Sosyal paydaşlarla istişareleri önemsiyoruz
Toplu sözleşmede gösterilen özverili çalışma için sendikalara teşekkür eden Işıkhan, Memur-Sen’in önemli bir paydaş olduğunu ifade ederek Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sunduğunu vurguladı.

Sosyal paydaşlarla gerçekleştirilen istişarelerin sorunların çözümü noktasında oldukça değerli olduğunu ifade eden Bakan Işıkhan, “Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından biri olan Memur-Sen ile kamu görevlilerinin talep ve beklentilerinin tespiti ve çözümü için görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Ülkemizin kalkınması adına ilerleyen süreçte de bu istişare ortamının gelişerek devam edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim