Alman Bakandan Türk Doktorlara Teşekkür. Bizi Kurtardınız Alman Bakandan Türk Doktorlara Teşekkür. Bizi Kurtardınız
Hemşirelik mezunu olup da hemşirelik yapmamak ,hani eskiden Avrupa soylularının kendilerine has hal ve hareketleri vardı ya işte onlar gibi bir hal oldu bizde de.Arkadaşımın kadrosu hemşiredir, yeni mezundur üstelik ama kanla,idrarla uğraşmazmış sanki bunlarla uğraşanlar kötü bir iş yapıyor ya.
Bu arkadaşlarımız hemşire olmalarına rağmen hasta hakları ,yazı işleri ,sivil savunma gibi birimlerde görevlendirilir.Hatta bu kişilere döner sermayeden de fazla ücret ödenir genelde.Bu kişiler hem hemşire kadrosunu doldurur hem de hemşirelik yapmazlar.Hastane kadroarı dolu olduğu için bu kişiler yerine atama yapılamaz,Ankara'dan bakınca hastanede yeterli hemşire gözükür ,ama hastanenin içine girdiğin zaman bir hemşire kıtlığıdır ki sormayın
Peki bu kişiler kadroları uygun olmadığı halde bu görevlere nasıl ve niçin getirilir,Bu işiler bu görevlere getirilirken Sendikalar niçin kör olur ,sağır olur ,ya asıl hakları yenen diğer hemşireler niçin susar.Ya acillerde yetersiz hemşire nedeniyle oluşan kuyruklarda bekleyen sevgili hastalarım niçin sormaz burada niye az hemşire var diye;?
Bu kişiler bazende daha üst makamlara genel sekreterlikler ,il sağlık müdürlükleri gibi yerlere görevlendirilir ama kadroları kalır Ankara'dan bakınca hastanedeki hemşire sayısı yeterli gözükür.
Peki ya diğer hemşirelik yapan hemşireler? Bu arkadaşlar birileri sırf rahat etsinler diye o kadar çok yorulurlar ki anlatamam.Hemşire sayısı 4 olan bir serviste günlük iş sayısı 200 olsun hemşire başına düşen iş miktarı 50 olur , fakat hemşire sayısı 3'e düştüğü zaman hemşire başı düşen iş miktarı yaklaşık olarak 70 olur yani diğer hemşire arkadaşların iş yükü artar dayanılmaz hale gelir servis.
Arkadaşlar bazı arkadaşlarımız hastalıkları nedeniyle bu şekilde geri göreve görevlendiriliyorlar, o arkadaşlarımız kesinlikle istisnadır bu sözlerimizden alınmasınlar ama hiçbir rahatsızlıkları olmadığı halde bu şekilde bir işle görevlendirilen hemşirelerimiz kesinlikle hak yiyorlar bilesiniz.Kaldı ki bakanlığımızın bu konuyla ilgili herkesin asli görevinde görevlendirilmesi gerektiği ile ilgili yazısı olmasına rağmen hastane yönetimleri bu yazıyı niçin uygulamaz?
Bu işin sonucu ne oluyor genç arkadaşımız masa başı işe verilip rahat ettiriliyor ,fakat 20 yıllık hemşiremiz bundan önce geçirdiği 20 yıl gibi hiç durmadan yorulmadan ,belini tutarak, dizlerindenki acıyı hissederek hastalara koşmaya devam ediyor.Bu iki hemşire arasındaki farkı bana kim açıklayabilir ?
Bu açıkca bir kul hakkıdır açıktır ve nettir , arkadaşlar haklarınızı yedirmeyin biri acillerde ,servislerde hastaları için canla başla çalışırken birileri takım elbise giyip oturmasın ,Hepimiz çalışalım hepimiz yorulalım ,ya da hepimiz oturalım. (Alıntı)

Editör: TE Bilisim