Elazığ’da Ak Parti hükümetlerinin en prestijli projesi olan ve bölgeye yaptığı hizmetlerle adından söz ettiren Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 6 aydan beri başhekimsiz yönetilmeye çalışılıyor. 

PROF.DR. EROL KELEŞ’TEN SONRA ATAMA YAPILMADI

Sağlık hizmetlerinde bölgede önemli bir konuma yükselen, fiziki mekanları, konforu, hijyen hassasiyeti, yemekleri ve hasta yakınlarına yönelik hizmetleri ile göz dolduran Fethi Sekin Şehir Hastanesine uzun süreden beri başhekim atanamadı.

ÖNCE AYDIN, SONRA YILDIRIM

Prof. Dr.Erol Keleş’in istifasının ardından Fethi Sekin Şehir Hastanesine Prof. Dr. Siyami Aydın’ın atandığı açıklandı. Bu açıklamadan sonra haftalar geçmesine rağmen Aydın’ın görevine başlamadığına dair haberler çıkınca, Aydın’ın görevi kabul etmediği ifade edildi.

Prof.Dr. Aydın’ın görevi kabul etmemesinin ardından bu kez Doç. Dr. Kadir Yıldırım’a başhekimlik teklifi yapıldığı, Yıldırım’ın da görevi kabul ettiği ve resmi yazışmaların yapıldığı ifade edildi.

DOÇ. DR. KADİR YILDIRIM: “DEVLET TERBİYESİ GEREĞİ GÖREV REDDEDİLEMİZ”

Erdoğan: Yüksek enflasyonda ne verirsek verelim kaybolup gidiyor Erdoğan: Yüksek enflasyonda ne verirsek verelim kaybolup gidiyor

Başhekimlik yazısı Bakanlığa yazılan ancak sonradan bu teklif geri çekilen Doç. Dr. Kadir Yıldırım, sosyal medya adresinden şu paylaşımda bulundu. “İdari makamlara talip olunmaz ancak teklif edildiğinde devlet terbiyesi gereği olarak da reddedilmez. Bu ilkeye istinaden Şehir Hastanesi başhekimliği görevi teklif edildiğinde, şehrimize ve bölgemize hizmet için bir vesile addederek söz konusu görevi kabul ettim. Bununla birlikte bu tür görevlerle ilgili nihai taktir teklif makamıdır. Bugün itibari ile aynı makamlarca teklif geri çekilmiştir.  Bizim için aslolan görev ve makam farkı gözetmeksizin bulunduğumuz her noktada vazifemizin hakkını gözeterek emanet şuuruyla yerine getirmektir. Kamuoyunun takdirine arz olunur. Doç. Dr. Kadir Yıldırım”

AÇIKLAMA SONRASI JET ATAMA

6 aydan beri başhekimsiz olarak hizmet veren Fethi Sekin Şehir Hastanesi, geçen süre içerinde başhekim olarak atanması planlanan iki önemli ismin yıpranmasına ve itibar kaybına sebep olurken, Yıldırım’dan geri çekilen tekliften saatler sonra Fethi Sekin Şehir Hastanesine Doç. Dr. Şüheda Kaya’nın atanması dikkat çekti.

MADEM BU KADAR KOLAYDI 6 AY NEDEN BEKLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta dile getirdiği ve gurur duyduğu şehir hastanelerinin hizmeti birçok ülkede örnek gösterilirken, ilimizdeki hastanenin uzun süre başhekimsiz kalmasının siyasilerin isimler üzerinde uzlaşamamasından kaynaklandığını ve böylesine önemli bir görevin  siyasi hırslara alet edilemeyeceğini ifade eden vatandaşlar, hastanenin milletvekilleri arasında güç yarışının kurbanı olduğunu dile getiriyorlar.

Devlet Ciddiyeti Bu mu?

HASTANEDE DOÇ. DR. KAYA DÖNEMİ

Uzun süre başhekimsiz olarak vekâletle yönetilen şehir hastanesine 6 ay aradan sonra Doç. Dr. Şüheda Kaya’nın atanmasının ilimize ve hastaneye hayırlı olması dileklerini ileten vatandaşlar, Kaya ile birlikte hizmet kalitesinin daha da artacağını dile getiriyorlar.
 


Kaynak: Elazighakimiyethaber

Editör: TE Bilisim