Son dönemde borsada görülen yukarı yönlü seyir dikkat çekerken, endeks genelinde rekor üstüne rekor kırılıyor. Yaşanan bu gelişme doktorların ve sağlık çalışanlarının yakın takibinde

personel sağlık

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında ilk kez bir aday 5 milyon TL kazandı Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında ilk kez bir aday 5 milyon TL kazandı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları verisine göre temmuzda aylık bazda en çok borsa kazandırdı. 

Borsa temmuz ayında tüketici fiyat endeksi ile indirgendiğinde yatırımcısına yüzde 9.22 oranında kazanç sağladı. Temmuzda dolar yüzde 4.24, külçe altın yüzde 4.02 oranında kazandırdı. 

Sağlık Çalışanları Neden Borsaya giriyor ? 

Sağlık Çalışanlarının borsa girmelerinin ardında 2 temel neden var. Birikimleri enflasyon karşısından erimesin isteyen sağlıkçılar soluğu borsada alıyor. Yıllarca emek verip kazandıkları yatırımların daha da değer kazanması için bir arayış. Bu grup genellikle hekimler ve meslekte 15-20  yılını doldurmuş ebe,hemşire sağlık memuru vb  kişilerden oluşuyor.

Sağlık Çalışanlarının bir kısmıda geçim sıkıntısı nedeniyle borsaya giriyor. Özellikle halka arz işlemleri ile ayda bir kaç bin lira gelir elde edip ufak tefek masrafların çıkması bekleniyor. 

Kontrolü kaybedenler var 

Son günlerde bazı sağlık çalışanlarının ise kredi, borç alma, evini arabasını satma vb. işlere girip borsada kaldıraç sistemi ile yüklü risk alarak işlemlere girdiğine şahit olduk. Son bir kaç ayda bu yüzden tüm malvarlığını kaybedip boşanan hatta intihar eden sağlık çalışanları oldu.

Sağlık Çalışanlarının borsa işlemlerimde konu hakkından bilgisi olan uzmanlara başvurması gerekiyor. Etrafta gördükleri yüksek gelir örneklerine temkinli yaklaşmalarından fayda var.

bu bir personel sağlık net haberidir. 

Editör: TE Bilisim