Gaziantep milletvekilleri sağlık sorunlarını tartıştılar! Gaziantep milletvekilleri sağlık sorunlarını tartıştılar!

 

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hizmete girmesinin ardından terk edilen eski Alanya Devlet Hastanesi binası, yağmacıların hedefi haline gelmiştir.

Alana Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşa edilmesinin ardından, eski Alanya Devlet Hastanesi binası hırsızların hedefi haline geldi. Akşamları ve geceleri güvenlik personelinin bulunmadığı bina, suçluların uğrak mekânı haline geldi. Çevre sakinleri, geçtiğimiz günlerde bir şahsın motosikletle hastanenin pencerelerini çaldığı anları görüntüledi. Şahsın rahat tavırları dikkat çekti. Bina içerisinde de her yerin kırık, dökük olduğu görülüyor. Binanın göz göre göre yağmalandığını söyleyen vatandaşlar, yetkililerin gerekli önlemleri alarak hastane binasını korumasını ve daha fazla yağmalanmasını engellemesini talep ediyor.

‘POLİSLER YAKALIYOR, BAŞKA HIRSIZLAR GELİYOR’

Alanya Sağlık Müdürü Dr. Nadir Aldemir, hırsızların Alanya'nın eski devlet hastanesi binasını mesken tuttuğunu söyledi. Müdür Aldemir, eski devlet hastanesi binasında güvenlik görevlisi olmadığı için hırsızların rahatlıkla içeri girdiğini ifade etti. Polisin çaba gösterdiğini ancak devamlı olarak yeni hırsızların gelerek olayları tekrarladığını belirten Aldemir, duruma tepki gösterdi. Aldemir, yakında eski devlet hastanesi binasının yıkımının planlandığını ve bu konuda Antalya tarafından bir ihale tarihi belirleneceğini açıkladı.

‘ALANYA İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI YAPILMASI PLANLANIYOR’

Öte yandan müdür Aldemir, eski Alanya Devlet Hastanesi’nin olduğu arsaya Alanya İlçe Sağlık Müdürlüğü binası yapılmasının planlandığını söyledi. Bina içerisinde Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, 112 İstasyonu olacağını vurgulayan Aldemir, "Ancak arsadaki imar sorunu henüz çözülemediği için proje beklemede" dedi.


Kaynak: Alanyamedya
Editör: TE Bilisim