Bakan Yardımcısı Kırbıyık mesajında, 13 aydır Edirne’ye hizmet etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadığını belirtti.

20 Mayıs 2022’de Edirne’ye vali olarak atandığını hatırlatan Kırbıyık, “Geçtiğimiz yıl 20 mayısta bu güzel şehirde Edirne Valisi olarak başladığım görevim bugün itibariyle sona erdi. 21 Haziran 2023 tarihli yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararıyla atandığım Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevi için aranızdan ayrılıyorum. Sultanların şehri şehirlerin sultanı Edirne’de, Payitahtta, Selimiye’nin gölgesinde, Meriç Nehrinin bereket saçtığı topraklarda, vatan ve millet sevdalısı insanlara hizmet edebilme fırsatını bahşettiği için Yüce Allaha hamdediyorum. Bizlere güvenerek bu kadim şehre Vali olarak görevlendiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Görev yaptığımız süre içerisinde desteklerini esirgemeyen Bakanlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Edirne her yönüyle müstesna ve çok kıymetli bir şehir olduğuna vurgu yapan Kırbıyık, diğer şehirlerin sahip olmadığı kadar birçok zenginliğe ve değere sahip olduğunu aktardı.

Vali olarak göreve başladığı esnada temel prensibinin samimiyet, tevazu ve çok çalışmak olduğunun altını çizen Kırbıyık, tüm gücüyle hizmet etmek gayret ettiğini belirtti.

Münevver Karabulut'un babası: Otopsi fotoğraflarına inanmıyorum Münevver Karabulut'un babası: Otopsi fotoğraflarına inanmıyorum

Edirne için büyük hedefleri ve hayallerinin olduğunu ve bunların bir kısmını gerçekleştirdiğini ifade eden Kırbıyık, “Tamamını uygulayabilmek için maalesef görev süremiz yeterli olmadı. Bu nedenle bir yandan yeni atandığım bakan yardımcılığı görevinin heyecanını yaşarken bir yandan da Edirne’ye dair hedeflerimizin yarım kalmasının burukluğunu yaşıyorum. Bizler mesleğimizin gereği olarak devletimizin takdiri ile birçok kademe ve yerde aziz milletimize hizmet etme gayretinde olduk. Bu hizmet sürelerimiz esnasında bulunduğumuz her yerde gönlümüzde müstesna izler, güzel anılar birikti. Şimdi güzel Edirne’mizden ayrılma zamanımız da geldi. Özellikle ifade etmek isterim ki Edirne, kadim kültürü, misafirperver ve samimi insanları ile bizlerin gönlünde silinmeyecek çok güzel izler bırakmıştır.” Dedi.

Kırbıyık görev süresi boyunca kendisine destek olan çalışma arkadaşlarına, kamu kurum ve kuruluş müdürlerine, basın mensuplarına ve vatandaşlara teşekkür ederek herkesten hakkını helal etmesini istedi.

Editör: TE Bilisim