İnternet kullanımının yalnızca iş ve okul hayatımızda değil günlük hayatımızın her alanında ne kadar büyük bir yer kapladığının farkında mısınız? Giderek artan internet kullanımı sonucunda markaların ve işletmelerin web sitesi olması tercih olmaktan çıkarak bir zorunluluk halini almıştır. Ayrıca kullanıcıların web sitesine ulaşmasını sağlayan en önemli unsurlardan biri olarak SEO çalışmaları da önem kazanmıştır. Siz de web sitenizin internet ortamındaki görünürlüğünü artırmak için profesyonel SEO hizmeti almak istiyorsanız Boosted Craft uzmanlığını ve deneyimini tercih etmeniz, rakipleriniz arasından sıyrılmanıza yardımcı olacaktır. Yalnızca hali hazırda bir web siteniz ve SEO hizmeti ihtiyacınız olması halinde değil, aynı zamanda kurumsal web tasarım hizmetleri almak için de Boosted Craft ile iletişime geçebilirsiniz.

İnternet ortamında yoğun bir rekabet ortamının bulunması, başarılı bir web sitesine sahip olunması noktasında kaliteli SEO çalışmalarının önemini artırmıştır. Başarılı ve etkili bir SEO çalışması yapılabilmesi için web sitesi özelinde doğru SEO stratejilerinin belirlenmesi gerekir. Bunun için mutlaka alanında uzman ve deneyimli SEO ajansları ile çalışılmalıdır. Boosted Craft SEO alanındaki başarılı çalışmaları sayesinde farklı sektörlerde hizmet veren müşterilerinin internet ortamındaki görünürlüğünün artmasına yardımcı olur. Alanında profesyonel, uzman ve deneyimli isimlerden oluşan kadrosuyla her bir müşterisine kaliteli ve etkili SEO hizmetleri sunar. Siz de Boosted Craft ile iletişime geçerek web sitenizin arama motoru sonuçlarındaki sıralamasını yükseltebilirsiniz.

Arama Motorlarında Zirveye Giden Yolun Olmazsa Olmazı: SEO

SEO yani arama motoru optimizasyonu çalışmaları, web sitelerinin hedef anahtar kelimelere yönelik olarak yapılan arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almasını sağlama amacıyla uygulanır. Profesyonel SEO hizmeti kapsamında çeşitli araçlar kullanarak web sitelerinin mevcut halini incelerler. Yapılan incelemelerden elde edilen veriler ışığında mevcut SEO stratejileri konusundaki eksikler ve hatalar belirlenir. SEMrush ve Screaming Frog gibi crawl araçları kullanılarak web siteleri detaylı bir şekilde analiz edilir. Elde edilen negatif ve pozitif çıkarımlar değerlendirilerek kapsamlı SEO analizlerine erişilir. Titizlikle gerçekleştirilen tüm bu çalışmaların amacı, web sitesi özelinde bir yol haritası belirlenmesidir.

Elbette bu süreçte yalnızca web sitelerinin mimari olarak analiz edilmesi söz konusu değildir. Ayrıca backlink açısından gerekli denetimler de yapılır. Bunun sonucunda web sitesinde tespit edilen temel mimari hatalar düzeltildiği gibi site içinde gerekli görülen teknik çalışmalar da uygulanır.  Mevcut web sitesinin anahtar kelime fırsatları ön plana çıkarılır. Ayrıca daha önce kullanıma alınmamış ancak potansiyeli olan anahtar kelimeler tespit edilir. Sonuç itibarıyla web sitesi özelinde yeni SEO stratejileri belirlenir. Belirlenen stratejiler uygulanmaya başlanır ve düzenli olarak geri bildirimler alınarak gerekli optimizasyonlar yapılır.

SEO Neden Önemli?

TCMB faiz kararını perşembe günü açıklayacak TCMB faiz kararını perşembe günü açıklayacak

Google ve diğer arama motoru sonuç sıralamalarının üst sıralarında yer almak, sektörden bağımsız olarak markalar açısından prestiji ve yatırım getirisini artırır. Arama motoru optimizasyonu çalışmaları, web sitelerindeki her bir sayfanın kalite puanının artırılmasını ve dijital kampanyaların maliyetinin azaltılmasını amaçlar. Kalite puanı Google reklamcılığındaki en önemli metriklerden biri olup on-page SEO kriterleriyle benzerliği dikkat çekicidir.

SEO çalışmaları sayesinde web sitelerinin, hedef anahtar kelimeleri kullanarak arama motorlarında arama yapan potansiyel müşteriler tarafından kolayca bulunması sağlanabilir. Dünya genelinde en çok kullanılan arama motoru Google’dır. Bu nedenle Google’ın web siteleri açısından son derece önemli bir organik trafik kaynağı olduğu açıkça ifade edilebilir. Web sitesi özelinde planlanan ve uygulanan başarılı SEO stratejileri ile web sitelerinin önemli ölçüde organik trafik ve müşteri kazanması mümkün olur. Bunun yanı sıra marka ve PR iletişiminde elde edilen pozitif etki de göz ardı edilmemelidir. Bu sayede web siteleri daha fazla sayıda müşteriye ulaşırlar ve gelirlerini artırma imkanını elde ederler.

Diğer yandan SEO çalışmaları sadece web sitelerinin arama motoru sıralama sonuçlarında üst sıralara taşınması amacıyla gerçekleştirilen bir süreç olarak düşünülmemelidir. Başarılı SEO stratejilerinin uygulanması ile birlikte kaliteli ve yüksek organik trafiğe sahip web sitelerine erişmek mümkün olabilir.

SEO ve Google Arasındaki Bağlantı Nedir?

Web sitelerinin arama motoru kriterlerine uygunluğuna yönelik optimizasyon çalışmaları SEO olarak adlandırılır. Google dünya genelinde en çok kullanılan arama motoru olduğu için SEO kavramının ve stratejilerinin odak noktası olarak kabul edilir. Google kullandığı çeşitli algoritmalar sayesinde belirli anahtar kelimeleri kullanarak aramalar yapan internet kullanıcılarının en doğru ve ilgili kaynaklara erişmesini sağlar. Algoritma doğru çalıştığı sürece Google’ın internet kullanıcılarına en doğru ve sağlıklı sonuçları ulaştırması mümkün olur.

Bu durumun göz önünde bulundurulması halinde, Google ve SEO arasındaki ilişkinin web siteleri açısından ne kadar önemli olduğu görülebilir. Buna bağlı olarak web siteleri, web sayfalarının ve içeriklerinin mümkün olan en fazla sayıda organik ziyaretçiye erişmesini sağlamak için SEO metriklerine gereken önemi vermelidirler. SEO uyumlu bir web sitesine sahip olmalı, SEO kurallarına uygun bir web tasarımı yaptırmalı ve Google’ın belirlediği kriterlere uygunluk sağlamalıdırlar.

Site: https://boostedcraft.com/

Editör: Sercan Yılmaz