Ödenmeyen mesai ücretleri nedeniyle eylem kararı alan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası üyesi işçileri ile bir araya gelen Rektör Özaydın, ‘’ Parayı, bilgiyi ve insanı iyi yönettiğinizde başarılı olursunuz. Ama parayı, bilgiyi, insanı yönetemeyen kişiler başmüdür oluyor, rektör oluyor, başhekim oluyor… Bırak git ya yapmıyorsan’’ ifadelerini kullandı. Rektör Özaydın’ın sözleri gündem oldu.

Gaziantep Üniversitesi’ne ( GAÜN) bağlı Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde çalışan işçiler, bir süredir ödenmeyen ek mesai ücretleri nedeniyle eylem başlatmıştı. İş bırakma ve yavaşlatma eylemleri ile gündeme gelen GAÜN Hastanesi’nde, işçilerin ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasının süreci yargıya taşıma kararının ardından GAÜN Rektörü Prof. Dr.  Arif Özyadın devreye girdi.

Muayeneye giden doktordan meslektaşına saldırı iddiası Muayeneye giden doktordan meslektaşına saldırı iddiası

BIRAK YAPMA!

Geçtiğimiz günlerde Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde personel ile bir araya gelen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sürecin uzadığını kaydeden Rektör Özaydın, “Parayı, bilgiyi ve insanı iyi yönettiğinizde başarılı olursunuz. Ama parayı, bilgiyi, insanı yönetemeyen kişiler başmüdür oluyor, rektör oluyor, başhekim oluyor… Bırak ya yapma. Yapma ki toplumun önünde engel olma.’’

SORUN VARSA ÇÖZÜLMELİ

Sert açıklamalarını sürdüren Özaydın, ‘’Kimseyi kastetmiyorum, kendimi söylüyorum… Burada bir sorun varsa çözülmeli. İyi teşhis iyi tedavi olmalı. Ama İyi doktor, iyi öğretmen, iyi futbolcu, iyi rektör yok. Burası üniversite… Diplomalı adam dolu. Profesör dolu. Senin her yerin profesör olsa ne olur. Bak kendime iğneyi batırıyorum. Çözüm odağı değilsin işte. Sendikacı çıkmış kendini mahkeme de buluyor. Senin ne işin varsa mahkemede. Oturup konuşur çözeriz elbette.  Niye mahkemeye gittiniz mesela suçlarız sizi. Ben çok net bir adamım. Sendikacılar sendikanın S’sinden anlamazlar. Ben sendikacıyım aslında. Felsefede yazmış adamım. Tanımıyorsunuz ki beni. Çözüm bulacağım az kaldı. İyi yönetemediğim tek yer burası. Oda birilerine güvendiğim olmadı. Onun da çözümü var bende. Affetmeyeceğim” diye konuştu.

ÇALIŞANIN HAKKINI VERECEKSİN!

Çalışanın hakkının ödenmesi gerektiğini söyleyen Özaydın,  “Çalışan insanın hakkını vereceksin. Devletin parasını çarçur ettirmem Burada asıl sorun parayı yönetemiyoruz. Herkesin bir kredi kartı var, bilmem nesi var. Allah devletimize milletimize zeval vermesin, işçinin hakkını vereceksiniz. Çözeceğim işi, çok az kaldı. Sizlerden bir isteğim sendikacı falan dinlemeyin bak! Ben zaten üst düzey sendikacılarla görüşüyorum. Ülkenin başka sorunlarıyla uğraşıyorum. Ben enflasyon ile ilgilenen bir adamım. Şimdi çalıştım geldim bakın buraya.  Sendikacılarla konuştum geldim, yeter para istemeyin para. Enflasyonu çözün. Sorun enflasyon arkadaşlar. Bu para işini de mutlaka çözeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Özaydın’ın bu sözleri ile, ‘’Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi yönetimini mi kastetti?’’ sorusu kentte gündem oldu.(Gaziantep Pusula)

Kaynak: