Canan Karatay'ın ekmek yerine önerdiği besin Canan Karatay'ın ekmek yerine önerdiği besin

Özgür Kocaeli'de yeralan habere göre;

Özel Hastane ve 112 personelleri ile geçirdiği süreci anlatan Yıldız, eğer süreçte bir sıkıntı varsa buna İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığının müdahale etmesini isteri.

İKİ TERCİH SUNDULAR

Kalp krizi geçirdikten sonra yanında bulunan arkadaşlarının 112’yi aradığını belirten Yıldız, “10 Dakika içinde 112 ekipleri geldi. Sağlık Personeli muayenemi yaptı ve kalp krizi geçirdiğimi söyledi. Bana iki seçenek sundu. Ya Akademi Hastanesi ya da Konak Hastanesine götürebileceğini ve tercih yapmaması istedi. Ben de o anda can havli ile Akademi hastanesi hem yakın, hem de Ersan Özbudak’ın orada olması nedeniyle Akademi Hastanesini tercih ettim. Ancak sağlık personelinin beni hemen Marina’nın üst kısnda olan SEKA ve Kocaeli Devlet hastanesi ile Şehir hastanesine götürmemesine anlam vermedim.

ÖLÜMEMİ TERK EDECEKLER

Hastanede tüm tetkikler yapıldı ve başarılı bir operasyonla kalbime iki stent takıldı. Buraya kadar bir tek kuruş alınmadı. Müşahede sürem bittiğinde en az iki gün daha hastanede kalmam gerektiği belirtilerek her bir gün için 2 bin 500 lira para istendi. Her takılan serum için ise 350 lira. Elbette canım için söylenenleri kabul ettim ve parayı verdim. Ama durumu olmayan insanlara ise “Hastanın tüm tedaviden vazgeçtiği ve dışarıda olacak her türlü kayıptan hastane personeli sorumlu değildir” yazısı imzalatılıyor ve yazı durumu olmayan insanlara yazdırılıyor. Eğer benim param olmasaydı ben böyle bir yazı imzalayarak hastaneden çıkacak ve ölüme terk edilecektim. Gerçekten çok yazık. Bunları yaşamayı inşamızı hak etmiyor” dedi.

Editör: TE Bilisim