Samsun Terme İlçesi Devlet Hastanesi'nde yaşanan doktor krizi, hasta ve hasta yakınlarının tepkisine neden oluyor.

hedefhalk.com'da yer alan habere göre,Terme Devlet Hastanesi'nde özellikle Kardiyoloji, Kadın Doğum ve Çocuk Ergen Psikiyatri Bölümleri'nde hastalar doktor bulunmazken, emar ve onkoloji bölümleri de olmadığı için hastalar Çarşamba Devlet, Samsun Araştırma Hastanesi ve OMÜ'ye sevk ediliyor.Son zamanlarda çok sayıda bölümde doktorlar ya görevlendirme ya da eş durumu gibi nedenlerden dolayı tayin istiyor ve Terme'den ayrılıyor. Üstelik hastanede bulunan doktorların Terme'de yaşamaması ve işe geç gelmesi hastaların uzun süre hastanede beklemesine ve tartışmaların yaşanmasına neden oluyor.

Hasta ve hasta yakınları, "Doktorlarımız Terme'de yaşamıyor. Geç geliyorlar ve saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz. Bazı bölümlerde de doktorlarımız evlenip, eş durumundan dolayı Terme'den ayrıldı. Yerine de kimse gelmedi. Samsun'dan uzmanlar görevlendiriliyor. Onlar da bir süre sonra ayrılıyor" dediler.

Hasta ve hasta yakınları  "Özel hastanelerde bir muayene ücreti 500 TL'yi buluyor. Aracımızla gidip geliyoruz. Buna hangi bütçe dayanır? Uzman doktorlar doğum riskine girmiyor. Ebe bekliyoruz. Mesai dışında anestezi ve çocuk doktoru yok. Terme gibi 75 bin insanın yaşadığı şehirde kadrolu doktor bulamıyoruz Tekerlekli sandalye yok. Uzun süre sıra bekleyip, ancak tedavi olabiliyoruz. Sağlık her zaman ulaşılabilir olmalı. Onkoloji hastası biri Terme'de tedavi olamıyor. Ya Samsun Araştırma'ya ya da OMÜ'ye yolluyorlar. MR çektirmek için yıllardır Çarşamba'ya gidiyoruz. Bir de doktorları ve sekreterlerini şikayet ettiğimizde vatandaşa karşı tavır alıyorlar. Hastanede sürekli tartışmalar yaşanıyor" şeklinde konuştular.

Editör: TE Bilisim