Aydın ziyaretinin son ayağında Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyle buluşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aydın, Covid-19 salgınıyla mücadelede başarılı illerimizdendi. Hekimlerimiz, hemşirelerimiz başta olmak üzere, Aydın cephemizin bütün kahramanlarına teşekkür etmek istiyorum. Covid-19 sebebiyle kaybettiğimiz Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Esat Ülkü’yü rahmetle anıyorum" dedi.
BEN HALDEN ANLARIM
Sağlıkçıların maaş konusuna da değinen Koca," Bunun yeterince farkında olmadığımızı, konuya gereken önemi vermediğimizi, maaş sorununu arka plana attığımızı düşünen yanılıyor. Bu, halden anlamamak demektir. Ben halden anlarım. Çünkü yaşadım! Bu ülkenin hekiminin, asistan hekiminin, uzman hekiminin, geçim kaygısı duymasına ne bir hekim ne de bakan olarak gönlüm razıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız, maaş başta olmak üzere özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda iradesini beyan etmiştir. Tüm konularda kararlılığını ortaya koymuştur"diye konuştu.
36 SAAT NÖBET İNSANİ DEĞİL
36 saatlik çalışmanın insanı olmadığını söyleyen Koca,"Nöbet sorunu, üstesinden bütünüyle gelebileceğimiz bir sorun değil, çözümü zamana yayılacak. Fakat 36 saatlik nöbet insani olmaktan uzaktır! Çok ağır bir yük! Çabalarıma tanıksınız. Çalışma süresini en çok 24 saatle sınırlandırmak istiyoruz. Nöbetler için de hakkaniyetli ücret düzenlemesine gidilmesini amaçlıyoruz. Daha önceki buluşmalarımızda da söyledim. Ben bugün Sağlık Bakanıyım. Ama yaşadığım sürece meslektaşınızım. Size karşı ödevlerimi biliyorum. Buradan Ankara’ya, Bakanlık binasına yeni ödevlerle döneceğimden emin olun" dedi.

Editör: TE Bilisim