Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde Yapılan Değişikler Hakkında Bilgi Notu Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde Yapılan Değişikler Hakkında Bilgi Notu

Üniversite öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine ilişkin karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Öğrenciler için 9 bin 500 lira ve altındaki telefon, tablet ve bilgisayarlar destek dahilinde olacak. 5 bin 500 liraya kadar vergi desteği sağlanacak. Destekten 26 yaşından gün almamış olan örgün eğitimdeki üniversite öğrencileri yararlanacak.

Karar ile, fiyatı 9 bin 500 TL'yi aşmayan telefon ve bilgisayarın elektronik ortamda düzenlenen fatura ile yapılan satın alımlarında en fazla 5 bin 500 TL'lik destek kullanılabilecek.

Öğrenciler, 13 firmanın ürettiği teknolojik cihazlardan birini tercih edebilecek. Desteklenecek marka ve modellere, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu karar verecek.

12 ay boyunca ücretsiz internet

Söz konusu öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz, aylık en fazla 10 gb olacak şekilde yıllık 120 gb olacak.

Cumhurbaşkanı Kararı 1 Kasım'da yürürlüğe girecek.

Editör: Ceren Yıldız