Bağlı bulunduğu iş kolunda (sektörde) % 2 den fazla üyesi olan sendikalı memurlara devlet tarafından 3 ayda bir toplu sözleşme primi ödenmektedir.

personel sağlık 

3 ayda bir ödenen bu primler son yapılan  7. dönem toplu sözleşme kararına göre 2023  Ocak ayından itibaren sendikalı memurlara aylık olarak ödenecek.

Hali hazırda memurlar Temmuz zammı ile toplu sözleşme primi  olarak 3 aylık 1080 lira almakta olup buda  aylık 360 liraya tekabül etmektedir. 

Ocak 2023'de kaç lira sendika primi alınacak

Sağlıkçıların Günlük Para Çekme Limitinin Artırılması Talep Edildi Sağlıkçıların Günlük Para Çekme Limitinin Artırılması Talep Edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın memur maaşlarına ilişkin açıklaması, Merkez Bankasının yıl sonu enflasyon tahmini  ve Orta Vadeli Program (OVP)  hesaplarına göre memurlara 2023 Ocak ayından % 50 civarından bir zam yapılacak. Buda 2023 Ocak ayından itibaren % 2 den büyük sendika üyelerinin her ay aylık 540 lira toplu sözleşme primi alacağı anlamına geliyor.

Peki kesinti ne kadar

Önlisans mezun meslekte 5 ila 10 yıl arasından olan sağlık teknikerinden şuan ayda 110-120 lira kadar bir kesinti yapılmakta olup bu kesintinin Ocak ayından itibaren 160-170 lira civarına çıkacağı hesaplanmaktadır. 

Editör: Sercan Yılmaz