Sağlık-Sen Rize Şubesi'nin İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ve Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Genel Merkez Yönetimi temsilcilerin sorunlarını da yanıtladı.

Temsilcilere hitap eden Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Sağlık-Sen'in teşkilat yapısında temsilcilik görevinin önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek, "Temsilcilerimiz bizim teşkilatımızın ana omurgasını oluşturmaktadır. Sahada görev yapan arkadaşlarımızın sesidir, sendikamızın sözüdürler. Hem sahayı hem de Sağlık-Sen'imizi temsil ederler" diye konuştu. 

"Hayata Geçirilen Projeler Üyeden Gelenin Üyeye Gittiğinin Göstergesidir"

Sağlık-Sen'in 11 ayda sendikacılığa yeni bir soluk getirdiğini kaydeden Doğan, "Biz sadece eleştiren, belli dönemlerde ortaya çıkan bir anlayışla sendikacılık yapmıyoruz. Üyemiz için sendika olarak neler yapabiliriz bunun derdindeyiz. Eğer bugün üyemiz Ankara'daki otellerimizden uygun fiyata yararlanıyorsa, hastalık sebebiyle Ankara'ya gelen üyemiz ve yakını Sağlık-Sen Taksi ile ücretsiz bir şekilde gideceği hastaneye bırakılıyorsa, Rize'deki üyelerimizin çocukları AYT-TYT ve LGS derslerimizden ücretsiz şekilde yararlanıyorsa, Sağlık-Sen Kreşler açılıyorsa bu sosyal sendikacılık anlayışının eseridir. Hayata geçirilen projeler üyeden gelenin yine üyeye gittiğinin göstergesidir. Biz üyemizin menfaatini düşünen, çalışan ve üreten bir sendikayız. Bugün birçok sendika ‘sosyal sendikacılık’ demeye başladı. Biz sendikacılığın tarihini yeniden yazmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

"Tercih Yapacak Arkadaşlarımız İçin Seferberlik Başlattık"

Önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak sağlık personeli (sağlıkçılar) alımına ilişkin Sağlık-Sen'in hazırlıklarını tamamladığını söyleyen Doğan, "Tercih Robotumuz hazır. Bire bir destek almak isteyen sağlık mezunlarımız 444 1995'i arayabilir veya 81 ildeki Şube Başkanlıklarımıza başvurabilir. Tercih yapacak arkadaşlarımıza destek olmak, onlara yol göstermek için teşkilatımızla birlikte bir seferberlik başlattık" şeklinde konuştu. 

“Nöbet Ücretleri Olması Gereken Seviyelerin Çok Altında”

Nöbet ücretlerinin artırılması için çalıştıklarını ve konuyla ilgili görüşmeleri sürdürdüklerini dile getiren Doğan, “Nöbet ücretleri olması gereken seviyelerin çok altında. 7. Dönem Toplu Sözleşme’de ilk defa oransal olarak nöbet ücretlerine artış elde ettik. Ancak bu yeterli değil. Sağlıkla ilgili birçok düzenlemeyi içeren kanun teklifi TBMM Sağlık Komisyonu'nda kabul edildi. Şimdi Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Bu kanun teklifine muhakkak hekimin, hemşirenin, ebenin, anestezi teknikerinin nöbet ücretlerini artıracak bir madde eklenmeli, nöbet ücretleri emeğin karşılığı olan seviyelere getirilmelidir. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır” çağrısında bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Yalandan ve İftiradan Beslenenlere Hakikat ile Cevap Vermeliyiz

Önemli bir misyonu temsil ettiklerini kaydeden Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, "Biz 29 yıllık bir teşkilatız. Temelleri ‘insanca bir yaşam ve adil paylaşım’ şiarıyla atılmış büyük bir anlayışın temsilcileriyiz. Merhum Mehmet Akif İnan ağabeyin gösterdiği yol ve hedef neyse bugün de aynı inanç ve azimle yolumuza devam ediyoruz” dedi. 

Toplu sözleşme ikramiyesine ilişkin kanun teklifi Bakan Işıkhan'a sunuldu Toplu sözleşme ikramiyesine ilişkin kanun teklifi Bakan Işıkhan'a sunuldu

Sosyal medyanın günlük yaşamda önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Baykan, "Sosyal medyayı insani değerlere göre kullanmak zorundayız. Normal yaşantımızda nasıl bir insan olmamız gerekiyorsa sosyal medyayı da öyle kullanmalıyız. Yalanı yayanlara karşı hakikati ortaya koymak zorundayız. Onların diliyle değil bizim üslubumuza ve değerlerimize uygun şekilde gerçeği anlatmalıyız. Bu yüzden Sağlık-Sen teşkilatının her bir mensubu sosyal medyayı aktif kullanmalı, yalandan ve iftiradan beslenenlere hakikat ile cevap vermelidir" ifadelerini kullandı.

Rize Şube Başkanı Yılmaz: Sorunları Yerinde Görüyor, Çözüm Üretmeye Çalışıyoruz

Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz ise “Rize’nin neresinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanı varsa oradayız. Üyelerimizin dertleriyle dertlenerek sendikacılık yapıyor, her platformda mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadelede bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen fedakar yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 

Hak arama mücadelesini Mehmet Akif İnan'ın oluşturduğu sendikal vizyonla yaptıklarını kaydeden Yılmaz, “Sorunları yerinde görerek çözüm odaklı bir anlayışla mücadele ediyoruz. Çalışanlarımız tarafından temsilcilerimize iletilen tüm talepleri ilgili mercilere ileterek bu talepleri kazanıma dönüştürmeye gayret gösteriyoruz” ifadelerin kullandı. 

Kaynak: rss