Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

personel sağlık

Sağlık Bakanlığına devredilen askeri hastanelerin durumuna yönelik soruları da yanıtlayan Güler, şunları söyledi:

İstanbul Valisi Gül, Genç Sağlık Sendikası heyetini kabul etti İstanbul Valisi Gül, Genç Sağlık Sendikası heyetini kabul etti

"Şu anda 5 tane hastane ve ihtiyaç halinde tam izolasyonu sağlanmış 10 hastane Türk Silahlı Kuvvetlerine tahsis edilmiş durumda. Bununla birlikte Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı 4 seyyar hastanemiz var. TCG Anadolu'da ikinci basamak sağlık teşkili, KKTC'deki Girne Asker Hastanesi, Sağlık Bakanlığının iki seyyar sahra hastanesinin ikinci basamak acil sağlık hizmeti de şu anda bizde ve hepsi bize ait.

Milli Savunma Bakanlığı kadrolarında halihazırda 137 pratisyen, 89 uzman askeri hekim, 50 de uzmanlık öğrencisi var. Bunların hepsi de rütbeli ve subay. Ayrıca MSB kadrolarında 319 sivil tabip görev yapıyor. Bunlar Bakanlığın mecburi hizmeti kapsamında. Arzu eden doktorlar, 'Ben Silahlı Kuvvetlerde çalışmak istiyorum' diyor ve bize geliyor ama bunlar yeterli mi? Hayır, değil. Şu anda Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Bakanlığımıza ait, tamamen alımı, okutması, yemesi içmesi bize ait 713 tıp fakültesi öğrencimiz var. 29 diş hekimliği ve 16 eczacılık fakültesi öğrencimiz var. Hepsi asker. Biz askeri hastanelerimizin hepsinin bizde olmasını arzu ediyoruz ama elbette ki 15 Temmuz gibi bir bela yaşandı. Zamanla bunların hepsinin sırayla yapılacağına inancımız tam."

Editör: Sercan Yılmaz