AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, sosyal medya adresinden yaptığı açıklamada, Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'ne atanan yeni müdür için olumlu bir başlangıç temennisinde bulundu. Uluay, mevcut sağlık sistemi içinde yaşanan bazı sorunlara dikkat çekti ve yeni müdürden beklentilerini sıraladı.

"Hasta Sevk Seremonisine Son Verilmeli"
Uluay, "Hastanızı sevk ettik, siyasi tanıdığınız varsa arayın, yoksa Ankara'daki hastaneler kabul etmiyor" sözleriyle torpilsiz sevk bile alınamadığını dile getirerek, "Yeni sağlık müdürümüz göreve başlıyor, kendisine hayırlı olsun diyoruz. İlimizin sağlık sistemine değer katacağından eminiz. İlk görev olarak Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde her hasta sevkine dair yaşanan yukarıdaki seremoniyi ortadan kaldırmasını bekliyoruz" dedi.

Giresun Belediye Başkanı  1 Mayıs'ta işçilerle birlikte çöp topladı Giresun Belediye Başkanı 1 Mayıs'ta işçilerle birlikte çöp topladı

Milletvekili Uluay, siyasetçilerin bu tür sorunları ortadan kaldırmak için çaba sarf ettiğini ifade ederek, yeni müdürden bürokratik düzeyde gerekli adımları atmasını beklediklerini vurguladı. "Hasta sevk olacaksa, hastane sevki yapıp hasta yakınına bilgi verecektir. Hasta yakınından sevk yapmasını beklemek nasıl bir mantık anlamış değiliz" şeklindeki eleştirilerini dile getiren Uluay, AK Parti olarak sağlığa verdikleri destekleri sürdüreceklerini ve teknolojinin etkisiyle kafa yapısının değişmesi için gereken adımları atacaklarını söyledi.

Son olarak, "Hep beraber bu deveyi güdeceğiz. Müdürümüze tekrar hoş geldiniz diyor, ilimizin sağlık sistemine yapacağı katkılarda başarılar diliyoruz" ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.(Kastamonu İstikbal)

Kaynak: