personel sağlık net / özel haber

Denizli Servergazi Hastanesi Çalışanı Vefat Etti Denizli Servergazi Hastanesi Çalışanı Vefat Etti

Bugünden itibaren basından memur maaşlarına ilişkin tablolar çıkmaya başladı. Tabloları incelediğimizde bir kısmının yanlış bir kısmının yalan bir kısmınından eksik olduğu görülmektedir.

Yalanlarla başlayalım

Memurlara verilen 8077 liralık zammın sabit olduğu, gelecek zamlarla beraber artmayacağı yanlış bir bilgidir. Memura gelecek oransal zamla beraber 8077 liralık seyyanen zam ( bordroda tazminat olarak geçer) artacaktır

Enflasyon farkı;

Gerek merkez bankası gerekse pisyasa araştırmacılarının yıl sonu enflasyon rakamları baz alındığınan memura zaten % 30 civarından bir enflasyon farkı ödenmesi lazım. Zaten çalışma bakanı dahi % 25 enflasyon farkı planlıyoruz dedi. Hal böyle iken % 14 zam diye açıklama yapılmasına kimse anlam veremedi. 2. teklif ve sonrasından hükümet tahmini enflasyon rakamları civarından bir teklif vermeye mecbur kalacak.  Yani bu % 14' ün  bir pazarlık gibi kullanıldığı anlaşılmaktadır. 

Gerçek Zam Kaç lira olacak

personel sağlık net'in deneyimli editörleri ve mutemetlerinin tahminleri ve öngörülerine göre memura enflasyon rakamı dahil Ocak 2024'te % 35 ila % 41 arasından bir zam gelecek.

bu bir personel sağlık net haberidir.

hemşire maaşı kaç lira ?

Editör: TE Bilisim