Kamu personeli, artan enflasyona karşı kayıplarının giderilmesi için kamu vereninden etkili ve çözüm odaklı bir teklif bekliyor. Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin memurlar için verdiği teklif iste tepkiye neden oldu. 

Kamu personeli, yapılan teklifin yetersiz olmasından dolayı tepki göstermeye devam ederken Kamu Konfederasyonları Platformu, bir karar alarak tüm iş kollarında 22 Ağustos Salı günü iş bırakma eylemi yapacak. 

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açık otoparkına ve çatısına GES kuruldu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açık otoparkına ve çatısına GES kuruldu

"Hakkımızı Alana Kadar Susmayacağız" 

Yapılan açıklamada, "Hür olmazsanız ne verirlerse onunla avunur, ne derlerse onunla övünürsünüz. Bizler de artık avunmak istemiyoruz. Kamu Konfederasyonları Platformunun bileşeni olarak Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümetin memura önerdiği sefalet zammını protesto etmek için 22 Ağustos 2023 Salı günü tüm iş kollarında bir günlük iş bırakma eylem kararını uygulayacağız. Aynı gün Çalışma Bakanlığı önünde olduğu gibi ilimizde de alanlarda olacağız ve hakkımızı alana kadar susmayacağız" dedi. 

Yapılacak olan eyleme; Hür Sen Konfederasyonu, Anadolu Sen Konfederasyonu, Bask Konfederasyonu, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Çalışan-Sen Konfederasyonu, Hak-Sen Konfederasyonu, Şehit Gazi-Sen Konfederasyonu ve Tüm Emekliler Sendikası Yurt Sen Konfederasyonu da katılım gösterecek. 

Editör: TE Bilisim