Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bergamalıların ‘Bizim Doktor’ diye hitap ettiği Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan adayı Prof.Dr.Tanju Çelik’e olan desteğini açıkladı.

Bir video ile Tanju Çelik’in seçim çalışmalarına destek vereceğini açıklayan Başkan Yavaş, Tanju Çelik’in başkan olması halinde “Tanju başkanın projelerini gerçekleştirmesinde destek olacağız” dedi. Tanju Çelik ise gerçekleştirmek istediği projeleri ve vaatleri hakkında bilgi verdi.

“DESTEK OLACAĞIM”
Yavaş, kaydettiği videoda şu ifadeleri kullandı: “Ankara’dan Bergama’ya selam ve saygılarımı sunuyorum. İnşallah Tanju başkanım seçildiğinde, bende projelerinin gerçekleşmesinde destekte bulunacağım”

 

TANJU ÇELİK’İN PROJELERİ


Seçim kampanyasında, sosyal ve toplumcu belediyecilik, yoksullukla mücadele, sosyal adalet, istihdam sorunu gibi unsurları öne çıkaran Tanju Çelik, vaatlerinde turizmden sağlığa, spordan eğitime geniş bir yelpaze sunuyor.

 

Kahve konuşmalarında coşkulu kalabalıklar tarafından karşılanan ve buluşmaları mitinge dönüşen Çelik; “Bergama’mızın öncelikleri ve gelişimi için çıktığım hizmet yolculuğunda sunduğumuz tüm projeler için söz veriyorum. 5 yılın sonunda verdiği sözlerin hepsini yerine getirmiş, başladığı işi bitirmiş bir belediye başkanı olarak doğup büyüdüğüm kentin sokaklarında başım dik, alnım açık dolaşacağım. Söz!” diyor.

Bir Serum Vakası Daha.. Hasta Hayatını Kaybetti Bir Serum Vakası Daha.. Hasta Hayatını Kaybetti

“YARIM KALAN PROJELER TAMALANACAK, İZBAN BERGAMA’YA GELECEK”
Yarım kalmış tüm projeleri tamamlayacaklarını söyleyen Tanju Çelik; “Hepimizin yıllardır süregelen hayalini gerçekleştireceğiz, İZBAN’ı Bergama’ya getireceğiz. Kentsel direncimizi artıracak mekânsal planlama, kentsel iyileştirme ve dönüşüm gibi konulara önem vereceğiz. Altyapı ve su ile ilgili sorunların çözümüne öncelik vereceğiz. Düğün salonları yapacağız. ESHOT ve İZTAŞIT Güzargahlarını genişleteceğiz. Tarih ve turizm canlanacak. Özel bireylerin konforu ve ihtiyaçlarına önem vereceğiz. Bergama’nın kültürünün yaşatılması için özel çalışmalar gerçekleştireceğiz. Çevreye duyarlı projelerimiz ile Bergama daha yaşanabilir kent olacak. Pati Bergama’yı kuracağız. Can dostlarımız sahipsiz kalmayacak” dedi.

DİKKAT ÇEKEN PROJELER

BERGAMA’NIN DOKTORU ŞİFA DAĞITACAK
Seçim çalışmaları kapsamında dikkat çeken projelerini anlatan Tanju Çelik'in vaatleri arasında halk sağlığı önemli yer tutuyor. Halk sağlığı konusunda çok titiz bir çalışma dönemi geçirerek projeler hazırladıklarını anlatan Çelik; “Bergama Belediyesi Atatürk Sağlık Araştırma Merkezi kuracağız. Bu merkez, sağlık alanında uzmanlaşmış personeli ve modern tıbbi ekipmanlarıyla, teşhis ve tedavi süreçlerini optimize edecek ve hastalarımıza en iyi bakımı sunacak. Ayrıca, sağlık alanındaki yenilikleri takip ederek, toplum sağlığını destekleyici programlar ve hizmetler geliştirecek” dedi.

“BERGAMA SAĞLIK KENTİ OLACAK”
“Kadim kentimiz Bergama yüzyıllar önce olduğu gibi yine sağlığın kenti olacak” ifadelerini kullanan Çelik’in sağlık projeleri: Bergama Belediyesi Atatürk Sağlık Araştırma Merkezi, Bergama Belediyesi Hasta Nakil Aracı Hizmeti, Koca Çınarlar Konuk Evi, Psikoterapi, Rehabilitasyon Merkezi Ve Köyü, Psikolojik Danışma Merkezi, Umut Yolu Bağımlılıkla Mücadele Merkezi, Birlikte Büyüyelim Özel Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi, Galenos Bitkisel Destekleyici Ürünler Araştırma ve Üretim Merkezi, Bebeğimle Öğreniyorum Destek Merkezi, Gezici Sağlık Tarama Araçları ve Sağlık Biyoteknoloji Üretim Tesisi

“ÜRETEN BERGAMA’YI KURACAĞIZ”
Dr.Tanju Çelik, Tarım ve hayvancılık ile ilgili projeleri de üretici tarafından büyük ilgi görüyor. Çelik tarım politikalarını ise şu şekilde özetliyor; “Bergama belediyesi 'Yerelden Kalkınma Birliği' kurarak, aile emeğine dayalı tarımsal üretimde bulunan küçük üreticiyi güçlendireceğiz. Bu şekilde hem üreticimizin daha fazla kazanmasını hem de halka ucuz ve kaliteli gıda teminini sağlayacağız. Belediyemiz bünyesinde 'Tarım Birimi' kuracağız. İzmir Büyükşehir Belediyemiz işbirliği ile üreten Bergama'yı hayata geçireceğiz. İhtiyaç duyulan köylere 'Hayvansal İçme Suyu' ve 'Tarımsal Suma Göletleri' yapacağız. Belediyeye ait arazilerde getirisi yüksek orman meyveleri ve tıbbi aromatik bitkiler yetiştirerek istihdam ve gelir sağlayacağız. 'Bostan Bergama Bahçeleri oluşturacağız. Çiftçimizin hizmetine 'Soğuk Hava deposu, Paketleme Tesisi ve kurutma Tesisi' kazandırarak ürünlerine katma değer sağlayacağız. Zeytinimizi ve zeytinyağımızı marka haline getireceğiz. Bergama'da üretilen ürünleri markalaştırıp Türkiye'ye ve dünyaya satacağız. Ata tohumu toplama ve takas, topraksız tarım, iyi tarım uygulamaları, toprak analizleri konularında çiftçimize destek olacağız. Üretim çeşitliliğini artıracağız”

TARIMSAL DESTEKLEME PROJELERİ
“İzmir Büyükşehir Belediye'mizin Tarımsal destekleme Projeleri kapsamında üreticimizi küçükbaş hayvan, arıcılık, tohum ve meyve fidanı destekleri ile koruyup güçlendireceğiz. Hayvancılığa yeni başlayacak küçük aile işletmelerine küçükbaş hayvan ve yem bitkisi vereceğiz. Büyükşehir desteği ile üretmek isteyen çiftçimize çilek, ceviz, kestane fidesi dağıtacağız. Bergama'da yetişen pamuk, bamya, zeytin, mısır benzeri ürünlerin üretiminde olduğu gibi satışında da destek vereceğiz”

“BERGAMA’NIN AKLI BERGAMA’DA KALACAK”
Bergama'da işsizlik sorunu ve eğitim ile ilgili yapacakları projeleri anlatan Dr. Tanju Çelik; “İş garantili meslek kursları açacağız. Bergama'nın aklı Bergama'da kalacak. 'Bergama Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi (BER-KİM)' kuracağız. Bununla yerel ekonominin güçlenmesine ve toplumun refahının artmasına katkı sağlayacağız”

İŞSİZLİKLE MÜCADELE
“Bergama'daki iş fırsatını duyurmak ve iş arayanlar ile işverenleri buluşturmak için bir platform olacak. İş arayanlara iş başvurusu sürecinde destek verilecek. Bergama ve çevresinde bulunan işletmeler ile yapılacak iş birliği protokolleri sayesinde Bergamalılara istihdam önceliği verilmesi sağlanacak. Meslek edinmek isteyenlere yönelik kurslar ve eğitim programları düzenlenecek. Meslek edinme sürecinde rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunulacak”

“Üniversite ve Ortaöğretim öğrencilerimize burs sağlayacak Bergama Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı'nı kuracağız. İhtiyaç sahibi öğrencilere eğitim-öğretim, beslenme, kılık-kıyafet desteği vereceğiz. 7/24 açık, özel güvenlikli Dijital erişim Gençlik Kütüphanesi kuracağız. Grup çalışma alanlarının da bulunacağı kütüphanede 'Öğrenci Bergama Kart' sahibi olan öğrencilere ücretsiz kahve ve internet hizmeti sunacağız”

“BELEDİYE KREŞLERİ/GÜNDÜZ BAKIM EVLERİ KURACAĞIZ”
“Çalışan anne-babaların gönül rahatlığı ile tercih edeceği Bergama Belediye Kreşleri/Gündüz Bakım Evleri kuracağız. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını geliştirmek, sosyal becerilerini artırmak ve keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla mahallelerimizde oyuncak kütüphaneleri açacağız”

“BERGAMA BELEDİYESİ KADIN VE AİLE BİRİMİ KURULACAK”
Tanju Çelik, Bergama Belediyesi bünyesinde, kadınların tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı ‘Kadın ve Aile Birimi’ kuracaklarını söyledi. Çelik; “Şiddet mağduru kadınlara ve çocuklarına sığınma ve destek olma amacıyla belediyemiz bünyesinde bir Kadın Sığınma Evi yapacağız. Burada, psikolojik danışmanlık, hukuki destek, barınma ve diğer ihtiyaçları karşılama imkanı sunacağız. 1-5 yaş arası çocuğu olan anneleri Anne Bergama Kart'a kayıtlayarak ücretsiz süt dağıtacağız. İş garantili meslek edindirme kursları ile kadınlarımıza çeşitli meslek alanlarında eğitim imkanı sunacak ve iş dünyasında kendilerini daha güçlü bir yer edinmelerine yardımcı olacağız. Şehir merkezinde ve beldelerimizde kadınlarımızın güvenli yürüyüş ve spor yapacakları, arkadaşlarıyla keyifli zaman geçirecekleri sosyal alanlar oluşturacağız” dedi.

 

Kaynak: rss