7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri 1 Ağustos tarihi itibariyle başladı. Masada hükümet ile yetkili konfederasyon Memur Sen'in yanı sıra memur kesimini temsilen Türkiye Kamu Sen ve KESK de yer aldı.

Teklifler kabul edilmedi!

Kamu işveren heyeti memurlar hakkında son teklifini açıkladı. Buna göre 2024 yılı için yüzde 15+10 teklif edildi. Lakin bu teklif yetkili konfederasyon Memur Sen tarafından kabul edilmeyip konu hakem kuruluna taşındı. Hizmet kollarında anlaşmalar sağlansa da oransal zam, kira yardımı, bayram ikramiyesi gibi konular hakem kuruluna gönderildi.

Hakem kurulu kimlerden oluşuyor?

Hakem kurulu 11 üyeden oluşuyor. Bunlardan 6'sı devleti, 5'i ise kamu görevlilerini temsil ediyor. Bu sebeple kuruldan ekstra bir karar çıkması beklenmiyor.

Bayram ikramiyesi konusunda karar verildi!

Kredi faizlerinde Merkez Bankası etkisi: Yüzde 76 görüldü Kredi faizlerinde Merkez Bankası etkisi: Yüzde 76 görüldü

Hakem kuruluna giden konulardan bir tanesi de memurlara bayram ikramiyesi oldu. Kamuda bayram ikramiyesi almayan tek kesim memurlar kaldı. Sendikalar bayram ikramiyesinin verilmesinde ısrarcı olsa da bütçe imkanları doğrultusunda kamu işveren tarafı bu konuya sıcak bakmadı. Aldığımız kulis bilgilerine göre ise hakem kuruluna giden bu konuya pek sıcak bakılmadığı yönünde bilgi var.

Kamuajans.com 

Editör: TE Bilisim