Kanser vakalarının yüzde 40'ı obezite ile bağlantılı çıktı Kanser vakalarının yüzde 40'ı obezite ile bağlantılı çıktı

ANTALYA İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Kumluca Devlet Hastanesi, sağlık hizmetlerinin kalite, güvenlik ve maliyet etkinliğini iyileştirme yönünde dünya çapında seviyelendirme kuruluşu olan Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu (HIMSS) tarafından yapılan değerlendirme sonucu, 'HIMSS 6 sertifikası' almaya hak kazandı. Hastane bu serfika ile kentte akredite olan 5'nci kamu sağlık tesisi oldu.
HIMSS 6 sertifikası ile hekimler ve hemşireler, hastalarına ait bilgilere zaman ve mekân kısıtlaması olmadan erişebiliyor. Bekleme ve yatış süreleri en aza iniyor ve hastalara ayrılan vakit artıyor. Kâğıt ve röntgen filmi kullanımının azalmasından dolayı hastanelerde film ve kırtasiye maliyetleri asgari seviyeye düşüyor. Ayrıca radyolojik görüntüler CD ve dijital ortamlar üzerinden verileceği için çevre de korunmuş oluyor.
Antalya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan, Kumluca Devlet Hastanesi'nin HIMSS 6 sertifikası almasıyla ilgili şunları söyledi;
"Antalya İl Sağlık Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek adına hastanelerimizin dijitalleşme süreçlerini destekliyoruz. Akseki Devlet Hastanesi'nden sonra ilimizdeki ikinci Seviye 6 EMRAM validasyonunu Kumluca Devlet Hastanesi ile başarıyla tamamlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlık hizmetlerinin kalitesini arttıran HIMSS akreditasyonu ile teknolojiyi daha iyi kullanarak tıbbi hatalar en aza indirilirken, hastaların güvenliği en üst düzeye çıkartılmış oluyor. Hastanemizi başarısından dolayı tebrik ediyorum."

Editör: Ceren Yıldız