CHP 38. Olağan Kurultayı öncesi partinin mevcut yönetimi son MYK toplantısını yaptı. Toplantıda İsveç’in NATO’ya üyeliğine ilişkin partinin tavrı, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl kutlamaları ve kurultay hazırlıkları ele alındı.

"Kılıçdaroğlu kesin kazanır, PM yarışı zorlu geçer"

Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre; Kurultaya sayılı günler kala hazırlıklar da hız kazandı. İki gün sürecek kurultayın ilk gününde genel başkan, ikinci günündeyse parti meclisi (PM) üye seçimi yapılacak. Genel Merkez’e yakın kaynaklar, ilk gün yapılacak seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanacağından emin. Ancak ikinci gün gerçekleşecek parti meclisi yarışının zorlu geçeceğini söylüyorlar.

Kılçdaroğlu: Kurultay, bayram havasında geçsin

CHP yetkililerinin aktardığına göre Kılıçdaroğlu, MYK üyelerine kurultayın kavgasız, gürültüsüz ve bayram havasında geçmesini istediğini söyledi. Kurultay günü yapacağı konuşma için MYK üyelerinden önerilerini de isteyen Kılıçdaroğlu’nun cuma günü kurultay konuşmasına hazırlanacağı öğrenildi.

"İl başkanlarıyla buluşacak, PM için isim önerisi alınacak"

Kurultay’dan önceki perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarıyla bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu, il başkanlarından PM’de yer almasını istedikleri isimler için öneriler alacak. CHP geleneklerine göre bu öneriler isimsiz ve kapalı zarflarda iletilecek. CHP’li yetkililere göre Kılıçdaroğlu, kendi anahtar listesini hazırlarken bu önerileri dikkate alacak.

Kurbanlık fiyatları belli oldu: İşte hisse bedelleri Kurbanlık fiyatları belli oldu: İşte hisse bedelleri

"PM yarışı zorlu geçecek, Kılıçdaroğlu delinmesi zor bir liste hazırlayacak"

Çarşaf listeyle yapılmasına kesin gözüyle bakılan seçimlerde, dileyen kişiler PM’ye aday olabilecek. Rekor başvuru bekleyen parti yetkililerine göre PM yarışı zorlu geçecek. Kılıçdaroğlu’nun cinsiyet ve yaş kotasına uygun, nitelikli ve güçlü bir liste hazırlayacağını belirten yetkililere göre Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesi, delinmesi zor ve genç bir liste olacak.

"İmamoğlu'na Divan Başkanlığı zekice"

Kılıçdaroğlu’nun kurultayda divan başkanlığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teklif götürmesiyse CHP’de memnuniyetle karşılanmış durumda. CHP’li kurmaylar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu hamlesinin zekice olduğu yorumunu yapıyor.

Editör: Sercan Yılmaz