Türk Sağlık Sen Tarafından yapılan açıklama;

Ankara’da görev yapan bir üyemiz promosyon ödemelerinde yaşadığı haksızlık nedeniyle Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurmuştu.

Üyemizin başvurusunun ardından Kurumun Sağlık Bakanlığı’na mağduriyetin giderilmesine yönelik kararını iletmesi üzerine çalıştığı kurum tarafından üyemize başvurusu ile ilgili olarak “Görevle ilgili konularda yükümlü olduğu kişilere yalan ve yanlış beyanda bulunmak" fiili kapsamında disiplin cezası verilmişti.

Yöneticiler işini yapsın, sendikacılığı koltuklarına sığdırmaya kalkmasınlar Yöneticiler işini yapsın, sendikacılığı koltuklarına sığdırmaya kalkmasınlar

Sendikamız tarafından söz konusu cezanın iptali için dava açılmıştı.

Davayı görüşen Ankara 9. İdare Mahkemesi verdiği kararda üyemizin yalan ve yanlış bilgi vermek maksadıyla hareket etmediğine dikkat çekti. Mahkeme ayrıca üyemizin başvurusunun “ Görevle ilgili konularda yükümlü olduğu kişilere yalan ve yanlış beyanda bulunmak" tanımında yer alan disiplin suçu kapsamında da olmadığına hükmetti. Mahkeme dava konusu işlemin iptaline karar vererek üyemize verilen aylıktan kesme cezasını kaldırdı.

Karar ile ilgili bir değerlendirme yapan Genel Başkanımız Önder Kahveci “ İdareler hakkını arayan çalışana ceza vermek yerine mağduriyetini ortadan kaldırmayı denemeliler. Sendika olarak hakkımızı kimsede bırakmadığımız gibi hakkını arayan her çalışanımızın yanında ve sonuna kadarda her anlamda destekçisiyiz.” dedi.

Editör: Ceren Yıldız