Bir izleyici, adını vermek istemeyerek ve hamile olduğunu belirterek doktorların, bebeğinin kalbinde delik olduğunu ve Down sendromlu olduğunu söylediklerini aktardı. Ardından, çocuğuna hangi duaları okuyabileceğini sordu ve eklediği 'Verdiğim sadakalar onun kaderini değiştirir mi?' sorusuyla dikkat çekti.

Neden Sapanca Bungalov Evleri Tercih Edilmelidir? Neden Sapanca Bungalov Evleri Tercih Edilmelidir?

 İlk olarak, "Annenin can tehlikesi yoksa, her engelli çocuğun yaşam hakkı vardır." diyerek açıklama yaptı. Ancak izleyicinin "Söylediler aldırın diye biz kabul etmedik." ifadesi üzerine Karataş'ın "Onlar para için neler söylerler, para için keserler, para için adam bile öldürüyorlar. Hepsi öyle değil ama..." şeklindeki sözleri, özellikle doktorların para için çeşitli yollarla etik dışı davranışlarda bulunduğunu ima eden bu sözler, sgeniş yankı buldu. Karataş'ın ifadeleri, sağlık çalışanları ve izleyiciler arasında tepkilere yol açtı.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Mustafa Karataş, doktorlardan özür diledi.   Karataş," Sahur programında telefonla soru soran bir izleyicimize anne karnındaki çocukları aldırma ile ilgili cevabımda, doktorları rencide ettiğim haberi yayılmıştır. Asla böyle bir kastım olamaz. Maksadı aşan ifadeler varsa tüm doktorlardan özür dilerim. Doktorlar bizim canımızdır" ifadelerine yer verdi.

Editör: Ceren Yıldız