İsrailli askerler, İbn Sina Hastanesi'ne yaptığı baskında 3 kişiyi öldürdü. İsrail medyasında ve sosyal medyada yer alan görüntülerde, ondan fazla İsrailli asker önce sağlıkçı ve hasta görünümüyle girdikleri hastanede üstlerinde sakladıkları silahlarla saldırıya başlıyor.

Olayın ardından açıklama yapan Hamas, "İsrail'in işlediği suçlar yanıtsız kalmayacak. Bu katliam, Gazze'den Cenin'e işgalin halkımıza karşı işlemeye devam ettiği suçların bir devamı" dedi.

Öldürülen üç kişinin kimlikleri, Muhammed Celamneh ve iki kardeş olan Basil ve Muhammed el Gazavi olarak açıklandı.

Uzman Doktor Kanserde Hayatını Kaybetti Uzman Doktor Kanserde Hayatını Kaybetti

İsrail medyasının aktardığına göre, İsrailli askerlerin kaçak girişinden sonra gerçekleştirdikleri saldırı sabaha karşı oldu ve 10 dakika sürdü.

Operasyona ilişkin açıklama yapan İsrail ordusu, öldürülen kişilerden birinin bir Hamas üyesi olduğunu öne sürdü.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın hastaneler sorumlusu Neci Nazzal, AFP'ye yaptığı açıklamada, saldırının, öldürülen Basil Gazavi'nin tedavi gördüğü rehabilitasyon bölümünde yapıldığını aktardı. Nezzal, İsrailli askerlerin silahlarda susturucu kullandığını bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan BM'ye çağrı

Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, sağlık kurumlarının uluslararası hukuk çerçevesinde özel koruma altında olduğunu vurgulayarak operasyonu kınadı.

Açıklamada, "Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin halkımıza ve sağlık merkezlerine karşı işlediği suçlar zincirini sona erdirmek üzere Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na uluslararası kurumlara ve insan hakları örgütlerine acil çağrı yapmaktadır" denildi.

İsrail hastaneye daha önce de hastaneye saldırmıştı

İsrail, 7 Ekim'de Gazze'de savaşın başlamasından sonra İbn Sina Hastanesi'ne bir kez daha saldırmıştı.

İsrail güçleri, geçtiğimiz Kasım ayında, Cenin kentine düzenlediği baskın sırasında hastaneyi piyade ve tanklarla kuşatmıştı.

Editör: Ceren Yıldız