Genel Sağlık-İş  Ordu İdare Mahkemesi’nde, “geçici görevlendirmenin iptali” talepli dava açılmıştır. Ordu İdare Mahkemesi’nde açılan davada, idari işlemin iptaline karar verilmiştir. Sağlık memuru,  Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğü’ndeki görevine geri döndü. 

İptal kararı sonrası İdare tarafından istinaf başvurusunda bulunulurken, incelenen başvuru Samsun Bölge İdare Mahkemesi tarafından, İstinaf başvurusu reddedilirken, Ordu İdare Mahkemesi kararı kesinleştirmiş oldu.

Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nin onama kararıyla, Ordu İdare Mahkemesi’nin verdiği kararın kesinleşmesinin ardından konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğü Çalışanı ve Genel Sağlık-İş Ordu İl Temsilcilik Başkanı Seydahmet Kayhan, “Bir buçuk yıl önce Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden geçici görevle Tekkiraz Aile Sağlığı Merkezi’ne 1 aylık geçici görevle gönderilmiştim. Genel Sağlık-İş Sendikası Ordu İl Temsilcisi olmam sebebiyle zaten 4688 sayılı sendikalar kanununa uygun bir görevlendirme değildi bu. Ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü’ndeki personel sayılarının görevlendirme oranlarına bakıldığında ben o döneme kadar 3 defa geçici görevlendirilmeye gittim ama kurumumuzda geçici görevlendirilmeye hiç gitmeyen koruma altında olan sayısı 6-7 olan personel vardı. Buna rağmen tarafıma 3. Kez görevlendirme yapıldı. Bu görevlendirme de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından imzalanarak oluru verildi. Bu görevlendirmenin usule aykırı olması sebebiyle sendika olarak Ordu İdare Mahkemesi’nde dava açtık. Orada karar görevlendirmenin usule aykırı olduğu şeklindeydi. Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü bu karara Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nde itiraz etti. An itibariyle de Samsun İdare Mahkemesi vermiş olduğu kararla Ordu İdare Mahkemesi’nin kararını onayarak görevlendirmenin usule aykırı olduğunu belirtti. Bu şunu gösteriyor, hiçbir idareci keyfi uygulamalarla hiçbir sağlık personelimizi bir yere gönderemez.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Sen : İstanbul 112 de oldu bittiye izin vermeyiz Sağlık Sen : İstanbul 112 de oldu bittiye izin vermeyiz

“Genel Sağlık-İş İdareye Hukuk Dersi Verdi”

Sendika olarak idaye adeta hukuk dersi verdikleri belirten Kayhan, “Sendikamız Genel Sağlık-İş, idareye bir kez daha İdare Hukuku dersi verirken, üyelerimizin idarenin mobbing eylemleri karşısında yalnız olmadığı geçmişte yaşanan birçok örneğiyle beraber kanıtlanmıştır. Sendikamız “Genel Sağlık-İş, daima üyelerinin yanındadır. Genel Sağlık-İş, hukuk mücadelesini her zaman verecektir. Genel Sağlık-İş, üyelerinin, idarenin hukuka aykırı idari işlemleri altında ezilmesine asla izin vermeyecektir.” dedi.

Kayhan ayrıca sendika olarak ülke genelinde açtıkları davaların %87’sini kazandıklarını da söyledi.

Editör: Ceren Yıldız