Yüksekova Devlet Hastanesi’nde görevli Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emrah Köksal geçtiğimiz günlerde ameliyat esnasında yaşanan bir olayı anlatarak mobbinge uğradığı iddiasında bulunmuştu. Hastanede görev yapan sağlık çalışanları ise basın açıklaması yaparak doktor Köksal’ın iddialarına cevap verdi. 

Sık sık rapor alma, iş akışını bozması halinde geçerli fesih nedenidir Sık sık rapor alma, iş akışını bozması halinde geçerli fesih nedenidir

Konuya ilişkin Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü bir açıklama yayımladı. 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Bir hekim arkadaşımızın sosyal medyada yayınladığı video görüntüleri hakkında kamuoyuna açıklamamızdır: Daha önce hastane içinde tekrarlayan vukuatı nedeniyle Bakanlığımızca hakkında soruşturma yürütülürken, bir hafta önce görev esnasında kendisinin de dahil olduğu personeller arası bir sözlü atışma yaşandığı Müdürlüğümüze bildirilmiş ve olayla ilgili derhal soruşturma başlanmıştır. Ne var ki, soruşturma yürütülürken olayların tarafı olan Op. Dr. Emrah Köksal sosyal medyada yayınladığı video mesajıyla soruşturmanın selameti ve tarafsızlığına halel getirecek tek yanlı suçlamalarda bulunmuştur. Henüz etraflıca soruşturma yapılırken bu iddiaların gerçekmiş gibi kamuoyuyla paylaşılması ve kamuoyu oluşturulmaya çalışılması üzücüdür. Ayrıca sorumluluğu altındaki hasta güvenliğine karşı güven sarsıcı ifadeleri kabul edilebilir değildir. Konu titizlikle tarafımızca soruşturulmaktadır.  Kamuoyuna saygı ile duyurulur”

A1-59

Kaynak: rss