Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü, eczane deposunda bulunan ve bozulduğu için imha edilen ilaçlarla ilgili basın açıklamasında bulundu.

2 Kadın Sağlık Çalışanı Tutuklandı 2 Kadın Sağlık Çalışanı Tutuklandı

İlaçların bozulduğu iddialarının kabul edildiği açıklamada, zarar tutarının bahsedildiği kadar büyük olmadığı belirtildi.

Yapılan açıklamada; "28-29.05.2023 tarihlerinde Nevşehir Devlet Hastanesi Eczane deposunun soğuk hava deposunda arıza meydana gelmiştir. Arızanın fark edilmesinden sonra soğuk zincire tabi ilaçların bozulmaması için ilaçlar soğuk hava şartlarını taşıyan hastanemizdeki başka birimlere nakledilmiştir. Isının yükseldiği dönemde etkilenmiş ilaçlar tespit edilip imha süreci başlatılmıştır. İmha edilen ilaçların sayısı ve maddi değeri bazı basın yayın organlarında bahsedildiği gibi çok yüksek tutarlarda değildir. Konu ile ilgili olarak tutanaklar tutulmuş olup gerekli idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

İlaçların zararıyla ilgili basında yazılan yazıların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Ünlübay, konu ile ilgili; "İlaçların sayısı ve maddi değeri basın yayın organlarında bahsedildiği gibi yüksek tutarlarda değildir." dedi.

Bu açıklamalarının ardından gözler; "Asıl zarar ne?" sorusuna çevrilirken, net zararın kamuoyu ile paylaşılmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilisim