TBMM Karma Komisyonda Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri dinlenecek TBMM Karma Komisyonda Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri dinlenecek

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İzmit Seka Devlet Hastanesi binalarının depreme dayanıklı olmadığı için yıkılacağını, depreme dayanıklı yeni binalar yapılacağını açıkladı.  Hülagü, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

YATAK KAPASİTESİ ARTTIRILACAK

1.Seka Devlet Hastanesi’nin B Blok binası deprem dayanıklılık testinde standartları karşılamadığı için rapora istinaden yıkılıp yerine 250 yataklı, deprem izolatörlü yeni bir hastane binası yapılacaktır. 2007 yılında açılan A Blok binasında hizmete devam edilmekte olup kapanması söz konusu değildir. Yeni bina ile birlikte yatak kapasitesi artırılmış olacaktır.

Yine aynı şekilde Seka Devlet Hastanesi yürüyüş yolu semt polikliniği, deprem raporunda riskli görüldüğü için yıkılıp yerine yeni poliklinik binası yapılarak hizmete devam edecektir.

DERİNCE’YE DEVAM EDİYOR

2.Derince Eğitim Araştırma Hastanesi için mevcut arazide ayrıca 400 yataklı yeni ve deprem izolatörlü bina yapılacak olup, mevcut bina yeni izolatörlü hastane binası bittikten sonra kullanım dışı bırakılacaktır

DARICA’YA DA YENİ HASTANE YAPILIYOR

3.Darıca Eğitim Araştırma Hastanesi’nde içinde 100 yataklı servisi, 10 ameliyathane, 27 yoğun bakım ünitesi, acil servis ve poliklinikler ile radyoterapi ve kemoterapi ünitesinin bulunduğu ve geçen yıl yatırım programına giren deprem izolatörlü ek binanın proje çizimi devam etmekte olup inşaat ihalesinin yapılması planlanmaktadır.

Kaynak: