Toplu sözleşme ikramiyesine ilişkin kanun teklifi Bakan Işıkhan'a sunuldu Toplu sözleşme ikramiyesine ilişkin kanun teklifi Bakan Işıkhan'a sunuldu

Sağlık-Sen, 6. Dönem ve 7. Dönem Toplu Sözleşme hükümleri gereği resmi ve dini bayram tatili sebebiyle verilen idari izin günlerinde görev yapan sağlık profesyonellerine çalıştıkları süre ile orantılı olarak izin verilmesi, izin verilememesi halinde nöbet ücreti verilmesi gerektiğini hatırlattı. 

Ancak, önceki yıllarda idari izin günlerinde görev yapan sağlık profesyonellerinin bu haktan yararlanmadığına vurgu yapan Sağlık-Sen, bu durumun özellikle de günün yirmi dört saati üzerinden hizmet veren birimlerde görev yapan sağlık profesyonelleri için sorun teşkil ettiğini ve çalışanların hak kaybına uğradığını belirtti. 

İdari İzin Nedeniyle Yaşanan Hakkı Kaybı KİK Gündemine Taşınacak 

Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Nisan Pazartesi günü ile yarım gün mesainin olduğu 9 Nisan Salı Arife günü için memurlara idari izin verildiğini açıklandığını hatırlatan Sağlık-Sen, bu bayramda da sağlık profesyonellerinin mağdur edilmemesini istedi. 

Konuyu Sağlık Bakanlığı’na yazılı olarak ileten Sağlık-Sen, Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısında da sağlık profesyonellerinin idari izin nedeniyle yaşadığı hak kaybını gündeme taşıyacak. 

Sağlık-Sen, mağduriyetlerin giderilmesi için her platformda mücadeleye devam edeceklerini bildirdi. 

Editör: Sercan Yılmaz