Hekimsen  tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamad

"Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda, idarecilerimiz Sn.@drfahrettinkoca 'dan tam yetki aldıkları ve kendilerine dava açılmasına engel olunduğu (!) için, hekimlere mobbing uygulama konusunda artık çok rahat hareket etmeye başlamışlardır.

Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem! Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem!

Ankara'da 75.Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Ulucanlar ek binasında görevli Dt.Seval Ovalı kendisi de diş hekimi olan başhekimi ile yaşadığı tartışma sonucu hastaneye kaldırılmış ve halen tedavisi devam etmektedir.

Bir kurumda idareci olmak, hekimler ve çalışan personeller arasında adil bir şekilde uyumun sağlanması, sorun görülen yerlerde küçük dokunuşlarla düzeltilmesini sağlamaktır.

Baskı veya usulsüz yetki kullanımı ile idarecilik yapılmaz. İdareciler, geçici olarak hekimlik mesleğine ara vermiş ve görev süresi sonunda hekimlik yapmaya devam edeceklerini unutmasınlar.

Mağdur meslektaşımızın kaldırıldığı hastanede durumu stabil hale getirildikten sonra bize ulaşması sonucu Hekimsen avukatları tarafından acile kaldırıldığı rahatsızlığının raporla ispatlanması sağlanmıştır ve mobing unsurları dava açımı için derhal derlenmeye başlanmıştır.

İdare baskısından mağdur duruma düşen meslektaşımız adına Ankara 75.yıl ADSM başhekimi hakkında mobing davası açılacağını buradan duyururuz. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizle acil şifalar diliyoruz.

Hekimlerimizin, idareci baskı ve mobbingine karşı, her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Unutmayın... Yalnız Değilsiniz..." ifadelerine yer verildi.

Editör: Ceren Yıldız