Hemşireler ve Tüm Sağlık Çalışanları Sendikası (HEP-SEN) Denizli Temsilcisi Şeref Salman, Denizli’de görev yapan hemşireler başta olmak üzere sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çeken bir basın açıklaması yaptı.

“ACIPAYAM’DAKİ SORUNU ÇÖZDÜK”

HEP-SEN’in girişimleri sonucu Acıpayam Devlet Hastanesi’nde çalışan hemşirelerin sorunlarının çözüldüğünün altını çizen Salman, “Denizli Acıpayam Devlet Hastanesi’nde hemşirelerimiz, görev tanımları dışında eczaneden ilaç taşımaktaydı. Diğer illerimiz gibi Denizli’de de HEP-SEN hareketimiz, bu konu hakkında da gerekli tüm süreçleri yürüttü. Mücadelemiz sonucunda, artık gerekli düzenlemeler yapıldı ve hemşirelerimizin bu sorunu çözüldü.” dedi.

DENİZLİ DEVLET HASTANESİ’Nİ ELEŞTİRDİ

Şeref Salman açıklamasında Denizli Devlet Hastanesi’nde uygulanan çalışma şartlarını da eleştirerek, “Sağlık Profesyonelleri, görev tanımlarına uygun olmayan işler yapmaya zorlanmaktadır. Örneğin, Denizli Devlet Hastanesi’nde hemşireler, sekreterin veya hekimin yapması gereken işleri yapmakta, bu nedenle kendi görevlerini ve hasta bakımlarını tam olarak yerine getirememektedir. Hastane yönetimi, bu konuda yaptığımız görüşmelere rağmen bu uygulamadan vazgeçmemekte, halkın sağlığını ikinci, üçüncü plana koymaktadır.” diye konuştu.

“ADALETSİZ YÖNTEM AYRILIĞI”

Kurum içi adaletsiz çalıştırma konusuna da değinen Salman, “Denizli devlet hastanesinde birimler arası farklı çalışma sistemleri uygulanmakta, bazı birimler gerek malzeme gerek çalışan/hasta oranı daha yüksek tutularak hizmet verilmekte; bazı birimler istemedikleri çalışma sistemine zorlanmakta, adaletsiz bir yöntem ayrılığı uygulanmaktadır. Bu durum da idareye iletilmesine karşın, herhangi bir düzenleme yapılmamıştır.” dedi.

“LİYAKAT HİÇE SAYILIYOR”

Sağlık Sen Şube Başkanı idarecileri Sendikacılık Yapmamaları Konusunda Uyardı Sağlık Sen Şube Başkanı idarecileri Sendikacılık Yapmamaları Konusunda Uyardı

Hastanelerde siyasi pozisyonların belirleyici olduğunu savunan HEP-SEN Denizli Temsilcisi Salman, “Sizi, hasta olan yakınlarınızı siyasi rant mı kurtaracak yoksa profesyonel eller mi? Biz bunun bilinciyle, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bu uygulamadan vazgeçmesi için yazılı başvuru yaptık, ancak kendileri cevap vermedi. Bununla kalmadık, Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurumuzu da yaptık, elimizden başka ne geliyorsa da yapmaya devam edeceğiz.” dedi.(Denizli Yeni Olay)

Editör: Ceren Yıldız