Eşi tarafından 11 bıçak darbesi ile öldürülen Denizli Devlet Hastanesi hemşiresi Hülya Er Tortop cinayetinin yargılamasında karar çıktı. Mahkeme heyeti Murat Tortop’a ağırlaştırılmış hapis cezası verdi.

Bahçelievler’deki evlerinde eşi Murat Tortop (39) tarafından 11 bıçak darbesi ile öldürülen üç çocuk annesi, Denizli Devlet Hastanesi hemşiresi Hülya Er Tortop (36) cinayetinin karar duruşması bugün gerçekleşti.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada sanık Murat Tortop, Hülya Er Tortup’un yakınları ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Tesla, elektrikli araç fiyatlarında yeni indirimlere gitti Tesla, elektrikli araç fiyatlarında yeni indirimlere gitti

Son sözü sorulan sanık Murat Tortop; “Yaşananlar için çok üzgünüm. Böyle olsun istemezdim. Pişmanım” diye konuştu.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından kararı sanığa okudu. Mahkeme ‘eşi kasten öldürme’ suçundan sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Haksız tahrik ve takdir indirimleri uygulamadı.

‘NELER OLMUŞTU?’

Olay geçtiğimiz yıl 18 Aralık gecesi Merkezefendi ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde yaşandı. Polisi arayan Murat Tortop eşini bıçakladığını, hareketsiz yerde yattığını anlattı. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri Hülya Tortop’un cansız bedeni ile karşılaştı. Katil zanlısı ifadesinde eşinin alkol almak için dışarı çıkmak istediğini, izin vermediği için tartışma yaşandığını söyledi. Tartışma sırasında mutfak tezgâhı üzerindeki bir soda şişesini eşinin kafasına vuran katil zanlısı daha sonra mutfaktan aldığı bıçakla eşini bıçakladığını itiraf etti. Yapılan otopsisinde Hülya Tortop’un ölümcül mahiyette 4 toplamda 11 bıçak darbesi ile öldürüldüğü belirlendi.

Kaynak: rss