Web ortamı üzerinden yapılacak başvurular için sistem asgari 2 gün açık kalacaktır. Doğal delege sayılan yönetim kurulu üyeleri başvurmayacaklar.

Hekimsen tarafından yapılan açıklama;

Demokratik Katılımın Önemi

Cumhuriyet idari şekli içinde demokratik sistem, tüm seçimler katılımın tüm toplum katmanları tarafından yapılması şartı ile çalışabilir. Aksi halde yönetimler toplumu temsil edemedikleri gibi ancak marjinal grupları temsil edebilir hale gelebilirler. Bunun örneklerini, ülkemizde nereye bakarsanız görebilirsiniz.

  • Demokratik katılım, toplumun siyasi ve sosyal hayatta aktif rol alması ve karar verme süreçlerine katkıda bulunması anlamına gelir.
  • Yüksek katılımlı demokrasiler, daha güçlü ve meşru kabul edilir. Toplumun karar verme süreçlerine katılımı, yönetime olan güveni ve desteği artırır.
  • Farklı bakış açılarının ve fikirlerin temsil edildiği demokrasiler, daha kapsayıcı ve toplumun ihtiyaçlarını daha iyi karşılayan kararlar alır.
  • Demokratik katılım, seçilmişleri topluma karşı sorumlu kılar. Toplum, seçilmişleri denetleyebilme ve gerektiğinde hesap sorabilme imkanına sahip olur.
  • Demokratik katılım, toplumda aktif ve sorumlu bireyler yetiştirir. Bu da toplumda demokrasinin ve diğer değerlerin gelişmesine katkıda bulunur.

Seçimlere katılarak, oy kullanarak, delege olarak, Hekimsen Sendikası'nda aktif rol alarak, görüş ve düşüncelerinizi ifade ederek sizler de Hekimsen Sendikası yönetimine demokratik katılımda bulunabilirsiniz. Demokratik katılım, her bireyin demokrasinin işleyişine katkıda bulunabileceği bir haktır ve aynı zamanda bir görevdir. Hepimiz demokratik katılımı teşvik ederek daha güçlü ve daha adil bir sendika inşa edebiliriz.

Delege Olmak Neden Önemli?

Üyelerin sesini duyurmak ve haklarını savunmak için genel merkez delegeleri oldukça önemli bir role sahiptir. Bu sadece tüm gücü ile tıbbın hekimlerin geleceği için çalışan Hekimsen Sendikası'na değil, aynı zamanda tıbba, ülkemizdeki sağlık sisteminin gelişmesine karşı olan bir görevimizdir.

Kimler Delege Olabilir?

Hekimsen Sendikası'nın bütün resmi üyeleri, delege seçimlerine başvuruda bulunabileceklerdir. Ayrıntılı bilgi için:

Tüzük

Delege Seçim Yönetmeliği

Delege Seçimine Nasıl Başvurabilirim?

Delege seçimine başvurmak için üyelerimizweb sitesindeki üyelik sistemi üzerinden giriş yaptıktan sonra ilgili bölüme girerek sistem üzerinden çok basit bir şekilde başvuru yapabileceklerdir. Başvurular 16 Nisan 2024 tarihi ve 02.00 saati itibarıyla açılacak, asgari 2 gün açık kalacaktır.

Şamil Tayyar: Mülakatın kaldırılması siyasi fayda sağlar Şamil Tayyar: Mülakatın kaldırılması siyasi fayda sağlar

Delege adaylarımız, illerimizin bağlı bulundu şubelere kendilerini tanıtmak amacı ile özgeçmiş benzeri kişisel tanıtım materyalleri gönderebilirler.

Başvuru Yap

Üye girişi yapıldıktan sonra, ilgili bölümden kolayca delegelik başvurusunda bulunabilirsiniz.

Asla yoğun olmayan, işinize ailenize karşı olan görevlerinizi aksatmadan delegemiz olabilir ve genel merkezin yönetimine katılabilirsiniz. Bu sadece tüm gücü ile tıbbın hekimlerin geleceği için çalışan hekimsen sendikamıza değil aynı zamanda Tıbba, ülkemizde ki sağlık sisteminin gelişmesine karşı olan bir görevimizdir. Katılmanızın önemini burada yeterince ifade edemediğimizi düşünerek siz üyelerimizi acil olarak genel merkez delege seçimilerine aday olmaya davet ediyoruz.

Editör: Ceren Yıldız