Birkaç gün önce Adana, Adıyaman ve Mersin’de yaşanan hekim intiharları ile sarsılan sağlık camiasına bir kötü haber de Denizli’den geldi. Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nde pediatri asistanı olarak görev yapan 30 yaşındaki O.K.A. ilaç içerek yaşamına son vermek istedi.

Önceki gün genç hekim işyerine gelmeyince mesai arkadaşları telefonla ulaşmaya çalıştı. Telefonu yanıt vermeyince de polise haber verdiler.

Polis ekipleri genç hekimin kapısını çaldıysa da yanıt alamadı. Çilingir yardımıyla açılan kapıdan içeri girdiklerinde ise genç hekimin hareketsiz yattığını belirlediler. Olay yerine sağlık ekipleri çağırıldı. İlk muayenesinde hayatta olduğu anlaşılan O.K.A. hemen görev yaptığı hastane olan PAÜ Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada acil müdahale edilen genç hekim hayatta tutulmaya çalışılıyor.

Doktor ve hemşireler gözaltına alınmıştı: 'SGK'yi dolandırma'nın detayları ortaya çıktı Doktor ve hemşireler gözaltına alınmıştı: 'SGK'yi dolandırma'nın detayları ortaya çıktı

Gece geç saatlerde psikolojik rahatsızlığı bulunan hastalarda kullanılan reçeteli bir ilaç olan ‘ritalin’den 60 adet içtiği ortaya çıkan O.K.A.’nın yoğun bakım servisinde tedavisi sürüyor. Durumunun kritik olduğu öğrenilen genç hekimin iki ay önce Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı geçerek pediatri asistanlığına geçtiği belirtildi.

‘HEKİMLER MUTSUZ, GELECEĞE İNANCINI YİTİRİYOR’

Olayın ardından Denizli Tabip Odası Başkanı Fazıl Necdet Ardıç da genç hekimin sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı. Yoğun bakım servisinde olduğunu kaydederek durumunu takip ettiklerini belirtti.

Türkiye’de hekimler arasında yurt dışına gitmeyi düşünenlerin sayısının her geçen gün arttığını, benzer bir artışın da intiharlarda görüldüğünü belirten Ardıç; “Türkiye’de yurt dışına giden hekimlerin sayısı yılda 2 binlere ulaşıyor. Bu durum özellikle genç hekimler arasında çok yaygın. İntihar olaylarında da sayılar o kadar arttı ki artık takip edemiyoruz. Bu hem hekimlik mesleğinin şartları ile hem de genç neslin mutsuzluğu ile ilgili olduğunu düşünüyoruz. Mutsuzluğun kaynağı ileride iyi bir yere gelebileceğine inanmıyor olması. Endişe verici bir durum. Hem aileler hem de camiamız için bu kadar çok yetişmiş insanın bu tür tercihlere sapması endişe verici” ifadelerini kullandı.(Denili yeni olay)

Editör: Ceren Yıldız