Geçtiğimiz günlerde Elbistan Devlet Hastanesi'nde bayat yumurta verildiği iddialarının yer aldığı habere başhekimlik tarafından açıklama yapıldı.

Yer alan olayda hasta ve hasta yakınlarına sabah kahvaltısında verilen yumurtanın bayat olduğu iddiaları ile Elbistan Devlet Hastanesi gündeme gelmişti.

 Elbistan Devlet Hastanesi başhekimliği tarafından yapılan açıklamada:

Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde Yapılan Değişikler Hakkında Bilgi Notu Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde Yapılan Değişikler Hakkında Bilgi Notu

Hastane mutfağına giren ve çıkan yiyecekler gerekli kontrol ve denetimler yapılarak alınmakta olup, günlük kullanılacak gıdalarda gerek muayene ise de diyetisyen kontrolleri yapılarak hazırlanma, pişirme sonrası servis edilmektedir. Aynı zamanda şahit numune de alınarak 72 saat süre muhafaza edilerek herhangi bir besin zehirlenmesi yada test ve tetkik edilmesi için muhafaza edilmektedir.

Hastanemizde bugüne kadar Yumurta yada başka bir besin grubundan olumsuz bir durum yada zehirlenme olayı bulunmamıştır. Bu konuda da CİMER yada hastane hakları ve idareye herhangi bir şikayet başvurusu olmamıştır.

Uzun süre kaynatılan ve kabuğunda soyulmadan uzun süre duran yumurtanın renk değiştirmesi ve kabuk altı sulanması muhtemel ve olağan bir durumdur.

400 yada üzeri kaynatılmış yumurta içerisinden bir yada iki yumurta çıkabileceği olasılığı her zaman her yerde muhtemeldir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: