Sinop’ta Devlet Hastanesi’nde muayene olmak isteyen hastalar, ilgili polikliniklerden MHRS üzerinden veya hastaneden sıra alamadıklarını söyledi. Sinoplu vatandaşlar artık bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini işaret etti.

Sorunun hastane idaresinden kaynaklandığını belirten vatandaşlar; “Uzun zamandır sıra almak istediğimiz poliklinikten randevu bulamıyoruz. Örnek vermek gerekirse bir bölümde 4 doktor varsa, bu doktorların 3’ü izinli nasıl sıra bulabiliriz? Hekimlerde herkes gibi insan ancak hastane yönetiminin alınan izinleri düzenlemesi, ameliyat, sağlık kurulu gibi görevleri olan doktorları ona göre görevlendirmesi gerekir. Balık baştan kokar.” dedi

İstanbul Valisi Gül, Genç Sağlık Sendikası heyetini kabul etti İstanbul Valisi Gül, Genç Sağlık Sendikası heyetini kabul etti

“İDARİ BİR SORUN VAR”

Hastanenin geldiği durumdan tamamen idari yönetimin sorumlu olduğunu kaydeden vatandaşlar; “Doktorlar görevlendirilecekse bir bölümün bütün doktorları aynı anda görevlendirilmez. Hastanede idari bir sıkıntı var? Hastane Başhekimi Murat Mutlu bu olanları görmez mi, duymaz mı? Bu nasıl idarecilik? Devasa hastanemiz var. İçinde doktor yok. Neye yarar içi boş binalar? Artık canımıza tak etti.”

“SİNOPLU’YU ÖZEL HASTANEYE MAHKÛM ETTİNİZ”

Özel hastanelere maddi imkanlarının yetmediğini söyleyen vatandaşlar; “Sinopluları özel hastanelere mahkûm ettiniz. Gücümüz oralara yetmiyor. Bu nasıl idarecilik? Bu nasıl bir yönetimsizlik? Sayın İl Sağlık Müdürü, Sayın Başhekim sizler sıcak odalarınızda yumuşak koltuklarında otururken, vatandaşlar hastane koridorlarında perişan oluyor. Bundan haberiniz var mı?”

“SİZİN UMURUNUZDA DEĞİLSE BIRAKIN GÖREVİ”

Hastane yönetiminin bir an önce görevi bırakmasını isteyen vatandaşlar; “Sinoplu’nun sağlığı sizin umurunuzda değilse, bırakın görevi çekin gidin bu memleketten. Artık yeter. Sinop Hastanesi en rezil dönemini sizlerin sayesinde yaşıyor. Sinoplu’nun canı bu kadar ucuz değil. Özel Hastanelerle anlaşmamı yaptınız, Sinoplu’yu size göndereceğiz diye.”

“VALİYİ VE SİYASİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bahsettiği ücretsiz sağlık hizmetlerinden Sinop’ta faydalanamadığını dile getiren vatandaşlar; “Sayın Erdoğan, ücretsiz sağlık hizmetlerinden, yatırımlardan bahsediyor. Biz bu hizmetlerden faydalanamıyoruz. Sinoplu, Samsun’un özel hastaneleri kapısına atıldı. Kentin siyasetine ve bürokrasisine sesleniyoruz. Bu duruma artık bir el atın. Bizi bu dertten kurtarın. Hastane işin içinden çıkılmaz bir hale geldi. Kentin yetkililerini göreve davet ediyoruz. Başarılıya ödül sistemini uygulayan Vali Bey, başarısızları ne zaman cezalandıracaksınız? Olan vatandaşa oluyor. Bunu biliyor musunuz?” diye konuştu.

Tuğba Yılmaz Özen-Sinop Flash  Haber

Editör: Ceren Yıldız