Son Haber' den Ali   Naki  ERDOĞAN' ın haberine göre, Eskişehir’de her gün yüzlerce vatandaşın çeşitli rahatsızlıklarından dolayı şifa bulmaya geldiği Yunus Emre Devlet Hastanesinde inanılmaz bir olay yaşanıyor. Önceki yıllarda hastanenin Genel Cerrahi Bölümünde tedavi gören hastaların cep telefonlarına gönderilen ve ne amaçla olduğu belli olmayan mesaj, pek çok insanı ayaklandırdı. Hastanenin Başhekim Yardımcısı Dr. Alparslan Temen imzalı mesajı gören korku ve paniğe kapıldı.

ARADAN UZUN ZAMAN GEÇTİ
Bir rahatsızlıktan dolayı daha önce Yunus Emre Devlet Hastanesine müracaat ederek tedavi altına alınan vatandaşlar, cep telefonlarına gelen mesajı okuduklarında, şaka zannettiklerini belirterek kendileri gibi çok sayıda kişiye aynı mesajın iletildiğini söyledi. Mesaj altında başhekim yardımcısının ismini gördüklerinde korku ve paniğe kapılan vatandaş “Önce gelen mesajın bir şaka ya da yanlışlıktan kaynaklandığını zannettik. Tanıdığımız olan sağlıkçılara durumu ilettik. Onlarda bir anlam veremedi. Bir kişi ya çalıştığı kurumdan yâda öğrenim gördüğü okulda veya başka bir işyerinde suç işlerse disiplin kuruluna o zaman çağrılır gerekli savunmasını yapar. Genel Cerrahi bölümünde uygulanan tedavi ile ilgili bilgi istiyorlar. Aradan uzun zaman geçti. Hem böyle disiplin kurluna davet edilip hiçbir hastadan bilgi istenmez. İlk defa bu olaya tanık oluyoruz” ifadelerini kullandı.

TAKİP EDECEĞİM
Başta daha önce Yunus Emre Devlet Hastanesi Genel Cerrahi bölümünde tedavi gören hastalar olmak üzere yakınlarını da tedirgin eden cep telefonu mesajı hakkında bilgisi olmadığını söyleyen Sağlık İl Müdürü Uğur Bilge, daha sonra yaptığı araştırmada sistemsel bir hata olabileceğini ve konunu takipçisi olduğunu ifade etti.

İLK DEFA DUYDUK
Sağlık hizmeti veren kurumlarda görev yapan personelin üye olduğu birçok sendika şube başkan ve temsilcisi de daha önce tedavi gören hastaların cep telefonlarına gönderilen mesaj hakkında herhangi bir bilgilerinin olmadığını ifade ederek, ilk defa böyle bir duruma tanık olduklarını belirterek şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Ak Parti 5 yasa teklifi sunacak Ak Parti 5 yasa teklifi sunacak

İŞTE MESAJ
Söz konusu mesajda şu ifadeler yer aldı: “Değerli hastamız, Hastanemiz genel cerrahi polikliniğinde tarafınıza uygulanan işlem/muayene ile ilgili bilginize başvurulacaktır. Lütfen Yunus Emre Devlet Hastanesi Disiplin Birimi ile iletişime geçmeniz önemle rica olunur. (Başhekim Yardımcısı Dr. Alparslan TEMEN)

Editör: TE Bilisim