Bu tür kontroller için her zaman devlet hastanelerini tercih ederim. Testimizi İstanbul’un güvenilir hastanelerinden birinde yaptırdık. Çok şükür sonuçlarımız iyi çıktı. Hatta iyi haber şeker ilaçlarımda doz indirimi yapıldı.

Gelelim başlıktaki konuya. Hastane çok büyük. Bölümler bloklara ayrılmış. Koca bir bahçe ve bekleme alanları var. En kalabalık bölge poliklinikler. Önlerinde hastalar birikmiş. Tabii ziyaretçiler de var. Kan vereceğim polikliniğin kapısında insanlar ayakta veya merdivenlere oturmuş fosur fosur sigara içiyorlar. Dumandan içeriye adım atmak mümkün değil. Poliklinikten kolunda serumla çıkan biri acele sigarasını yakıyor, derin bir nefes alıp dumanı üflüyor kalabalığa doğru. İnanılmaz bir durum.

Yeni müfredatın içeriğinde neler var? İşte detaylar... Yeni müfredatın içeriğinde neler var? İşte detaylar...

Ne kendisini ne de diğer hastaları düşünüyor. Bahçedeki banklarda hastaların bazıları sıralarını beklerken emzik gibi sigarayı adeta emip dumanını yanındakinin suratına üflüyor. Dayanamadım birine hastanelerde ve etrafında sigara içmenin yasak olduğunu hatırlatmaya çalıştım. Sen misin bu girişimi yapan. Adam dayılandı ‘Göster bakalım ‘Sigara içmek yasak’ tabelasını. Burası açık hava’ diye hiddetlendi. Doğru hiçbir yerde tabela yoktu. Tahlil sonuçlarını almaya tekrar gittiğimde değişen bir şey olmadığı gibi sigara içenler daha da fazlalaşmıştı.

Buradan Sağlık Bakanlığı’na sesleniyorum. Lütfen hastanelerde açık hava bahçeleri ve meydanları olsa da sigara içmeyi yasaklayın. Dünyanın hiçbir yerinde hastanelerde, kliniklerde bekleme alanlarında sigara içilmez. Yasaktır ve cezası büyüktür. Şifa bulmaya giden şifayı kapmasın.

Editör: TE Bilisim