Türkiye’de yaklaşık olarak 1,5 milyon sağlık personeli kamu ve özel kuruluşlarda görev alıyor. Sağlık personelleri, ülkemiz açısından oldukça önemliyken sağlık personeli maaşları da pek çok farklı açıdan gündem oluyor.

Ülkemizde sağlık personellerinin maaşları, diğer kamu personellerine göre iyi durumda sayılabilir. Ancak sektör içerisinde pek çok meslek çalışanı, maaşlarında iyileştirme bekliyor. Bu nedenle maaşları doğru bir şekilde incelememiz önemlidir.

Başlıca sağlık personelleri doktorlar, diş hekimleri ve hemşirelerdir. Biz de bu yazıda ilgili meslek gruplarının maaş bilgilerini irdeleyeceğiz.

Doktor Maaşları

Sağlık personeli maaşları denildiğinde akla ilk olarak doktorlar geliyor. Yoğun geçen tıp eğitiminin ardından mesleğe adım atan doktorlar, maaş seviyesi bakımından diğer mesleklere göre çok daha iyi durumdadır.

Doktor maaşları; kamu ve özel sektöre göre değişiklik gösterse de genel olarak maaşlar üzerindeki tek etkileyici faktör deneyim süresidir. Belirli bir deneyime sahip ve uzman unvanı almış doktorlar daha yüksek maaşlar alıyor. Başlangıç seviyesindeki “intörn” olarak adlandırılan doktorlar ise daha düşük maaşlarla işe başlarlar.

Özelde doktor maaşı ise yine deneyim süresine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Yeni başlayan doktor maaşları genel olarak düşükken, uzmanlık kazandıkça bu rakam daha da artar. Örneğin uzman bir hekimin kamu ve özel sektör karşılaştırması yapıldığında özelde daha fazla kazanabileceğini öngörebiliriz.

Ancak yeni başlayan açısından değerlendirildiğinde kamu sektörünün daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Doktor Maaşları içeriğiyle en güncel bilgileri alabilirsiniz. Özellikle %30’luk zam sonrasında doktor maaşı ne kadar oldu? Şimdi öğrenin!

Diş Hekimi Maaşları

Sağlık personeli maaşlarına devam edelim. İnsan hayatı açısından önemli bir noktada yer alan ağız ve diş sağlığının vazgeçilmez unsurları diş hekimleridir. Diş hekimleri, yoğun eğitim sonrasında göreve başlarlar ve önemli görevler üstlenirler.

Diş hekimi maaşı kendi içerisinde farklı faktörlere göre belirlenir. Burada da en önemli unsurun deneyim süresi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak hekimlerin unvanları ve bilgi seviyeleri de maaşları üzerinde oldukça etkilidir. Bu nedenle kamu ve özel sektörde çalışan diş hekimlerinin maaşları, birbirinden farklıdır.

Kurum politikalarına göre maaşlar belirlense de genel olarak incelendiğinde diş hekimi maaşları oldukça iyi durumdadır. Özel kliniklerde fiyat belirlemesi TDB (Türk Dişhekimleri Birliği) tarafından belirlenmektedir.

Diş hekimleri, kendi kliniklerini açtıklarında daha fazla kazanç sağlama imkânı bulabilir. Ancak klinik açmanın dinamikleri farklı olduğundan dolayı detaylıca araştırma yapmanızı öneriyoruz.

Diş Hekimi Maaşları konusundaki en güncel bilgiyi, vermiş olduğun içerik bağlantısı üzerinden alabilirsiniz.

Hemşire Maaşları

Sağlık sektörünün en önemli meslek grubundan birisi ile devam edelim: Hemşireler…

Sağlık personeli maaşları, hemşireler için de oldukça iyi seviyelerdedir. Özellikle kıdemli ve deneyimli hemşireler, oldukça yüksek maaşlar alabilmektedir. Özel sektörde çalışanların daha fazla ücret alabilme imkânına sahip olduğunu da hemen ekleyelim.

Kamuda hemşire maaşları, %30’luk zamdan sonra daha da artmış ve iyi seviyelere gelmiştir. Yine de deneyim süresi, kıdem, kademe ve derece bilgilerinin maaşlar üzerinde etkili olduğunu unutmamak gerekiyor.

Meslekte tecrübe kazandıkça daha fazla ücret alırsınız ve şartlarınız bir o kadar da iyileşir. Ayrıca sağlık personeli maaşlarında nöbet ücretleri, döner sermaye ve ek ödenekleri de dikkate almak gerekir.

Güncel Hemşire Maaşları için içerik bağlantısına tıklayabilir, detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Sağlık personel maaşlarını doktor, diş hekimi ve hemşire gibi farklı meslekler özelinde inceledik. Türkiye’de sağlık çalışanlarının maaş seviyesi, diğer meslek grupları baz alındığında oldukça iyi durumdadır. Ancak yine de bu maaşı yetersiz olarak bulanların sayıca daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Editör: TE Bilisim