TİGRİS haber'de yer alan  haberde;

Diyarbakır Sağlık Platformu konu ile ilgili, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde açıklama yaptı. SES Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Gülhan Tekin, yoğun bakım biriminde çalışan bir sağlık çalışanının, riskli gebeliği ve nöbet tutamaz raporu olmasına rağmen nöbet tutturulması sonucu bebeğini kaybettiğini söyledi. 36 saatlik nöbet sonrası evine gitmeye çalışan asistanın trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Tekin, Sağlık Bakanlığı’nın sağlıkçıları korumak için düzenleme yapmasını istedi. Sağlık çalışanlarının pandemi nedeniyle yıllık izinlerini kullanmakta zorluk çektiğine dikkat çeken Tekin, “Defalarca hastane yöneticileri ile görüşülmüş ancak herhangi bir olumlu sonuç alınamamıştır” dedi.

Rapora rağmen nöbet

Tekin, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yoğun bakım biriminde çalışan bir sağlık personeline “riskli gebelik” ve “nöbet tutamaz” raporuna rağmen nöbet tutturulduğunu, bunun sonucunda bebeğini kaybettiğini iddia etti. “Hastane yöneticilerinin görevi kötüye kullanması, arkadaşımızın çocuğunu kaybetmesine sebep olmuştur” diyen Gülhan Tekin, şöyle devam etti: “Buna rağmen il sağlık müdürlüğü, arkadaşımız ile acısını paylaşmaktan ziyade, görüyoruz ki bu durumun üzerini kapatmaya çalışmaktadır. Muhakkik olarak atanan başka bir hastanenin başhekimi ise arkadaşımızı suçlayacak kadar vicdan ve meslek etiğinden uzaklaşmıştır.”

Tekin, bebeğin ölümünün cinayet olduğunu belirterek, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:https://www.tigrishaber.com/diyarbakir-dogum-hastanesinde-skandal-74668h.htm

Editör: TE Bilisim