TÜRKİYE’DE BİR İLK

Her alanda yapmış olduğu başarılı projelerine bir yenisini daha ekleyen Hürriyet Sağlık-Sen, yine bir ilke daha imza atarak Sağlıkta Şiddet ve Mobbingle Mücadele komisyonu kurdu. Sağlık sektörünün kanayan yarası olan ve hemen hemen her gün ve neredeyse tüm sağlık kurumlarında yaşanan başta mobbing olmak üzere sağlıkta şiddete yönelik etkin mücadele yürütmek amacıyla çıkarılan kanunların bile yetersiz kaldığı bir zamanda Hürriyet Sağlık-Sen tarafından bir insanlık suçu olan mobbing ve sağlıkta şiddetin önlenmesi için özel bir komisyon kuruldu.

Her gün liyakatsiz idarecilerin çalışanlar üzerinde kurmaya çalıştığı otorite ile insan onurunu zedeleyen ve bir insanlık suçu olan mobbinge karşı ülkemizde yeterince reaksiyon gösterilmemekte ve sağlık çalışanlarımız ağır iş yükü ile birlikte ayrıca bir açık cezaevine dönüşen sağlık kurumlarında bir mahkum gibi çalıştırılmaktadırlar.

Yaptığı işin karşılığı olarak hak ettiği ekonomik kazancı bile alamayan, çoğu yerlerde yetersiz koşularda ve yokluklar içinde sağlık hizmeti vermeye çalışan sağlık çalışanları insana yaraşır şekilde yaklaşım sergilenmesi gerekirken liyakatsiz yöneticiler başta olmak üzere otoriteyi ego tatmini için bir araç olarak gören yöneticiler tarafından her gün mobbinge maruz kalmaktadırlar.

Sağlık kurumlarında yeterli ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması ve güvenli çalışma koşullarının sağlanmaması nedeniyle sağlık hizmeti almaya gelen maalesef yine insanlıktan nasibini almamış kişilerce her gün bir başka sağlık çalışanı şiddete maruz kalmaktadır.

İşte tam da bu noktada Hürriyet Sağlık-Sen sağlık çalışanlarının her sorununda olduğu sağlıkta şiddetin önlenmesi ve mobbingin artık son bulması için alanında başarılı işlere imza atan temsilcilerden oluşan bir ekip ile komisyon kurarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiştir.

Hürriyet Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından kurulan Sağlıkta Şiddet ve Mobbingle Mücadele Komisyonu şu üyelerden oluşmaktadır.

  1.  Selim BAYKAL ( Başkan ) –  Samsun – 0507 0978257
  2. Nuri ÇAVLI ( Üye ) – İzmir
  3. Mihrican ÖZDEMİR ( Üye ) – Hatay
  4. Mehmet Ali VAZVAZ ( Üye ) – Balıkesir
  5. Sevgi ERTEKER ( Üye ) – Manisa
  6. Tuna DUMANKAYA GÜZEL ( Üye ) – Rize
  7. Sinan SEVİMLİ  ( Üye ) – Ankara
  8. Zafer ÖZDEMİR (Üye ) – Malatya
  9. Akif ÇAVDAR ( Üye ) – İstanbul
  10. Atalay USLUBAŞ ( Üye ) – Samsun

Hangi kurumda çalışırsa çalışsın, hangi sendikaya üye olursa olsun sağlıkta şiddete maruz kalan ve mobbinge uğrayan kim olursa olsun hiç bir ayrım gözetmeksizin her sağlık çalışanına başta hukuki anlamda olmak üzere gerekli her türlü desteği vermek üzere kurulan komisyon üyelerimize ulaşmaları halinde tüm sağlık çalışanlarına her türlü destek sağlanacaktır.

Eskişehir Sağlık-Sen hakkında suç duyurusu yapıldı Eskişehir Sağlık-Sen hakkında suç duyurusu yapıldı

Tüm sağlık çalışanlarımızı sağlıkta şiddete son ve mobbinge hayır  demek için fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür sağlık çalışanlarının tek adresi olan yeni nesil sendika Hürriyet Sağlık-Sen çatısı altında  toplanmaya ve birlikte mücadele vermeye davet ediyoruz.

https://www.ronesis.com/hurriyetsenpanel/onlineuyelik.php

Hürriyet Sağlık-Sen

Editör: TE Bilisim