Deprem sonrası en çok ihtiyaç duyulan hizmetlerden birinin sağlık olduğuna dikkat çeken Karatutlu, aynı zamanda en çok sorunun da sağlık alanında yaşandığını ifade ederek yetkililerin 3 ay gibi bir sürede il sağlık müdürü atamaktan bile aciz olduklarını dile getirdi.

Karatutlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Deprem sonrası en çok etkilenen sektörlerden biri sağlık sektörüdür iki özel hastane iki devlet hastanesi devre dışı kalmıştır. Özellikle merkezde aylardır hastalar alt alta üst üste istiflenerek poliklinik yapılmaya çalışılmaktadır. Yedi ayda poliklinik açısından birçok mesafe kat edilebilecekken hükümet yetkilileri 3 aydır Kahramanmaraş'a sağlık müdürü bile atayamamışlardır. Sağlık sektörü siyasetçi ve sendikacıdan elinde bir oyuncak olmuştur. Necip fazıl Hastanesi'nde olduğu gibi fay hattında yapılan yanlış hastanenin bir benzeri yeni hastane yerinin Önsen bölgesine yapılarak yanlışta ısrar edilmektedir. Yörük Selim hastanesinin kuzeyinde yüzlerce dönüm askeri alan ve Aslan Bey parkı varken bir önceki hastane ve rantının bir benzeri Önsen’de devreye sokulmaya çalışmaktadır. Soruyorum ben bu şehrin milletvekillerine 21 yıldır iktidardasınız, Niye Gaziantep büyüyor niye Gaziantep havaalanına uçuşlar bizimkinin on katı 20 katı niye Gaziantep'ten hızlı tren geçiyor niye depremden fazla etkilenmedi halde en büyük pay alabiliyor niye senin elindeki suyu dahi Gaziantep hiçbir bedel ödemeden alabiliyor.”

Sendika Sınavsız Atamayı mahkemeye taşıdı, 270 Şube Müdürü Görevden Alındı Sendika Sınavsız Atamayı mahkemeye taşıdı, 270 Şube Müdürü Görevden Alındı
Editör: TE Bilisim