Serinhisar Devlet Hastanesi’nde Birleşik Kamu-iş üyelerine mobing iddiaları ile gündeme geldi. Genel Sağlık-iş sendikası, Hastane Müdürü Mevlüt Yapar’a sendika üyelerine baskı yaparak görevinin sonlandırılmasına tepki gösterdi.  

 

Birleşik Kamu-iş Konfederasyonuna bağlı Genel Sağlık-iş sendikası Denizli’de örgütlenme çalışmalarına başladıktan sonra çok kısa sürede şubeleşerek sendikal mücadelesine devam etmektedir.

 47 yaşındaki hemşire kalbine yenik düştü 47 yaşındaki hemşire kalbine yenik düştü

Bu durumdan rahatsız olmaya başlayan bazı çevreler üyelerimize mobing uygulamaya, baskı yapmaya başlamıştır.

Serinhisar Devlet Hastanesi’nde hızla örgütlenen sendikamız üyeleri mesleki görevlerini yapmakta zorlanmakta, kendilerini rahatsız edici birçok söz ve davranışla karşı karşıya kalmaktadır. Hastane müdürü Mevlüt Yapar’a buradan sormak istiyoruz: Genel Sağlık-iş’e üye olduktan sonra nöbet usulü çalışan üyemiz hangi kriterlere göre gündüz mesaisine çekilmiştir. Bu durum için hizmet puanı hizmet içi eğitim gibi durumlar değerlendirmeye alınmış mıdır?

Uzun süredir hastanede geçici görevle çalışan personel Genel Sağlık-iş geçince görevlendirmesi neden sonlandırılmıştır?

Son olarak hastane müdürü Mevlüt Yapar kendi sendikasını kastederek, “… istifa etmek kocandan boşanmaya benzer” diyerek üyemize bu çirkin ifadeleri söylemiş midir? Bu durum İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilip soruşturma açılmasına rağmen neden hala sonuçlandırılmamıştır.

Bu şahıs hala görevine nasıl devam etmektedir?

Genel Sağlık-iş olarak üyelerimizin hakkını korumaya, sesini duyurmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim