Kadınlar için en önemli konulardan biri sağlıklı ve estetik görünen memelere sahip olmaktır. Memelerin içerisindeki bağ dokular hamilelik, emzirme, yerçekiminin etkisi ve yaş alma gibi etkenlere bağlı olarak elastikiyetini kaybedebilir. Buna bağlı olarak memelerin şekli bozulabilir, yumuşayabilir ya da memeler sarkabilir. Sarkan memeleri dikleştirme, yeniden şekillendirme ve sertlik kazandırma amacıyla uygulanan estetik cerrahi prosedüre meme dikleştirme ameliyatı adı verilir.

Memelerin istenilen görünüme sahip olması için son derece etkili bir prosedür olan meme dikleştirme operasyonu memelerindeki sarkmalardan ve deri fazlalığından şikayetçi olan hemen her kadına uygulanabilmekle birlikte ameliyata uygunluk kararı çeşitli incelemeler sonucu kişi özelinde verilmelidir. Meme dikleştirme ameliyatı kapsamında meme başının ve çevresinin olması gereken pozisyonda konumlandırılması aynı zamanda meme başı çevresinin genişliğinin azaltılması amacıyla planlama ve uygulama yapılabilir. Dramatik kilo kaybı sonrası memelerinde meydana gelen görünümden hoşnut olmayan kişiler de meme dikleştirme ameliyatından önemli ölçüde fayda sağlayabilirler. Memelerdeki asimetrik görünümün silikon protez kullanılmadan giderilebilmesi amacıyla da meme dikleştirme ameliyatı uygulanabilir.

Meme Dikleştirme Konforlu Bir Ameliyattır

Meme dikleştirme ameliyatı kişi özelinde planlanır. Planlama aşamasında hastanın mevcut ve sahip olmak istediği meme şekli, boyutu, meme ucu çevresinin konumu, sertliği ve cilt elastikiyeti gibi çeşitli etkenler değerlendirmeye alınır. Meme dikleştirme ameliyatında uygulanacak teknik yapılan incelemeler sonucu hasta özelinde belirlenir. Operasyon hangi teknikle gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin cerrahi bir kesi söz konusu olduğundan meme başının çevresinde iz kalacaktır. Ayrıca uygulanacak teknik özelinde meme katlantı çizgisiyle meme başı arasında dikey veya dikey izin yanı sıra katlantı çizgisi boyunca yatay iz görülebilir.

Meme dikleştirme ameliyatını izleyen erken dönem boyunca izler doğal olarak son derece belirgin olsa da iyileşme süreciyle birlikte izler silikleşir ve giderek belirginliğini kaybeder. İyileşme süreci tamamlandıktan sonra izlerin ne kadar belirgin olacağı uygulanan teknik, hastanın yapısal özellikleri ve çevresel etkenler gibi bazı faktörler özelinde değişebilir. Meme dikleştirme ameliyatı sırasında yapılan kesilerin belirsiz izler hâline gelmesi için C vitamini ve protein yönünden zengin bir beslenme programı uygulanmalı aynı zamanda sigara içilmemelidir.

Meme dikleştirme ameliyatı sırasında hastanın memesinde kesi yapılarak alttaki meme dokusu yeniden şekillendirildiği gibi meme ucu çevresi simetrik ve doğal bir görünüme sahip olarak konumlandırılır. Memedeki fazla deri alınır. Sarkık deriye daha genç ve diri bir görünüm kazandırılır. Op. Dr. Evren İşçi meme estetiği operasyonları kapsamında meme dikleştirme, meme büyütme ve meme küçültme ameliyatlarını başarılı bir şekilde uygular. Siz de meme dikleştirme ameliyatıyla memelerinizin daha estetik ve vücudunuzla daha uyumlu bir görünüme sahip olmasını isterseniz Op. Dr. Evren İşçi ile iletişime geçebilir ve kendinizi deneyimli ellere teslim etmenin ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Meme Büyütme Ameliyatı İle Daha Estetik Bir Görünüme Kavuşmak Mümkün

Meme büyütme estetiği kadınların en çok tercih ettiği estetik operasyonlardan biridir. Meme büyütme ameliyatında silikondan üretilen ve implant ya da protez olarak adlandırılan malzemeler kullanılır ve meme hacminde artış sağlanır. Daha dolgun, iri ve estetik açıdan daha iyi görünen memelere sahip olmak isteyenler için meme büyütme estetiği etkili bir çözüm olma özelliğine sahiptir.

Memelerin yapısal nedenlerle gelişmediği, olması gerekenden daha küçük ya da doğum, emzirme, dramatik kilo kaybı gibi nedenlere bağlı olarak küçülmüş olduğu durumlarda meme büyütme estetiği gündeme gelebilir. Genellikle 18 yaşını ve meme gelişimini tamamlayan kişilere meme büyütme estetiği uygulanır. Ancak özel durumlarda ebeveynin izni ve doktorun onayıyla 18 yaşının altındaki kişilere meme büyütme ameliyatı yapılabilir.

Mme büyütme ameliyatı hasta özelinde belirlenen tekniklerle genel anestezi altında uygulanır. Ameliyattan sonra hızlı ve sağlıklı bir iyileşme dönemi yaşanması için doktorun tavsiyelerine eksiksiz bir şekilde uymak gerekir. Meme büyütme ameliyatından sonra belirtilen süre boyunca özel sutyenler kullanılır. Böylece dokuların birbiriyle uyuşması süreci kolaylaştırılır. Ameliyat sonrası ortaya çıkması olası ağrıları azaltılmasına katkıda bulunulur. Meme büyütme ameliyatından sonra göğüs ve kol kaslarında zorlanmaya neden olması olası hareketlerden kaçınmalıdır. Ortalama 4 ila 6 hafta süreyle yüzme ve tenis gibi sporlardan uzak durmak bu noktada önemlidir. Meme büyütme ameliyatı olan hastalar geçirmiş oldukları ameliyat ile ilgili olarak mamografi işlemi yaptırırken mutlaka bilgi vermelidirler.

Meme büyütme kadınları hem fiziksel hem psikolojik olarak etkileyen bir prosedür olmakla birlikte alanında uzman ve deneyimli isimler tarafından uygulanması operasyonun başarısı, elde edilen sonuçların tatmin edici olması aynı zamanda hasta memnuniyeti açısından çok önemlidir. Diğer tüm estetik cerrahi prosedürlerde olduğu gibi meme estetiği ameliyatı için doktor seçerken de gereken özeni göstermek çok önemlidir. Op. Dr. Evren İşçi meme büyütme ameliyatından önce hasta özelinde gerçekleştirdiği detaylı analizler sonucu ameliyatı hasta özelinde planlamakta, en uygun tekniği belirleyerek ve uygulayarak mümkün olan en başarılı sonuçları elde etmektedir.

Editör: TE Bilisim