MKE'nin Ankara'nın Kayaş ilçesinde yer alan kapsül fabrikasının mühimmat deposunda patlama gerçekleşti.

1'İ AĞIR 4 YARALI

Patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLADI! "YANGIN ÇIKTI, İŞÇİLER TAHLİYE EDİLDİ"

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Patlama sonrası çıkan yangına müdahale edilerek bölgede önlem alındı" açıklamasında bulundu. Köse ayrıca "Üzücü bir olay yaşandı. 4 çalışanımız yaralandı, hastaneye kaldırıldı. İşçilerin tamamı tahliye edildi. Yangın ormanlık alana sıçraması önlendi. Yerleşim yerine de uzak bir bölge" bilgilerini verdi.

PATLAMALAR DEVAM EDİYOR! "SUYLA REAKSİYONA GİREN MALZEMELER SEBEBİYLE..."

Ankara İtfaiyesinden yapılan açıklamada ise "Kapsül bölümünde patlamalar devam ediyor, suyla reaksiyona giren malzemeler sebebi ile müdahalede güçlük yaşanıyor. Yangın ormanlık alana sirayet etti, söndürme çalışmaları devam ediyor" dendi.

Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı

BAKAN YERLİKAYA'DAN PAYLAŞIM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya patlamaya ilişkin sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımda "MKE Kapsül Fabrikası'nda saat 10.52'de meydana gelen patlamada maalesef 4 işçimiz yaralandı. Emniyet, itfaiye, AFAD ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Gelişmelerle ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir" ifadelerine yer verdi.

ELMADAĞ'DAKİ FABRİKADA DA PATLAMA OLMUŞTU

Öte yandan geçtiğimiz ay da MKE'nin Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda dinamit lokumu hazırlanırken patlama yaşanmıştı. Dinamit lokumu hazırlanırken meydana geldiği belirtilen patlamada 5 işçi şehit olmuştu. 
 

Editör: TE Bilisim