Sağlıkta en son tam 1 sene önce sağlık personeli alımı yapıldı. 2002 yılında bu yana sağlık bakanlığı 350 binden fazla sağlık personeli alımı oldu. Alımlar yılda en az 2 hatta bazı yıllar 4 alım birden olmuştu.

personel sağlık net / Özel Haber

Kendi parasını kendi kazanan ( hastaneler,112 aciller, laboratuvarlar)  bütçeye bir polise yada öğretmene göre çok daha az yük getiren sağlık personeli alımlarının neden hala yapılmadığını büyük bir merak içinde bekliyoruz.

Atama bekleyen 600 binden fazla sağlık mezunu dört gözle yapılacak bu alımı bekliyor. 

Sağlık Bakanı Sayın KOCA'ya sesleniyoruz. Sayın Bakanım bürokratlarınıza lütfen talimat verin, alım için gerekli duyuruyu yayınlasınlar. Şu mübarek Ramazan günü insanları lütfen daha fazla bekletmeyin.

Başta şehir hastaneleri olmak üzere personel eksikliği had safhada. Bir hemşire nöbette birden fazla servise bakıyor. Sağlık evlerinin bir kısmında ebe yok. Büyük şehirlerde bir 112 istasyonu günde 25-30 vaka yapıyor. 

Bugün alıma çıkılsa ilan, yerleştirme,soruşturma,arşiv tarama,vs zaten 6 ay geçecek. 2019 yılı sağlık personeli alımı yapılmayan bir yıl olarak tarihe geçmesin. Tabipler zaten sorgusuz sualsiz maliyeden izin almaksızın atanıyor. Tabip atamalarını lütfen alım yapılmış gibi lanse ettirmeyin. 

Alınan sürekli işçiler yukarıda saydığımız personel eksikliğini gideremez. 

600 bin atama bekleyen sağlık mezunu biran önce alım yapılmasını bekliyor !

personel sağlık net'i instagramda takip etmek için tıklayınız

Editör: TE Bilisim