Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, son zamanlarda Kur’an-ı Kerim’e karşı artan saldırıları ele alan önemli bir karar verdi.

BMGK, Fas’ın sunduğu, dini inançları sebebiyle kişilere ve kutsal kitaplara ve dini yerlere karşı her türlü şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanımlayan karar tasarısını oy birliğiyle onayladı.

Kararda, dinleri veya inançları sebebiyle kişilere karşı her türlü şiddet eyleminin yanında kişilerin dini sembollerine, kutsal kitaplarına, evlerine, iş yerlerine, mülklerine, okullarına, kültür merkezlerine ve ibadethanelerine karşı şiddet eylemleri uluslararası hukukun ihlali olarak nitelendirilerek şiddetle kınandı.

KUR’AN-I KERİM’E YÖNELİK SALDIRILAR

Daha önce de Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılara tanık olan İsveç’te son olarak başkent Stockholm’de Irak kökenli Salwan Momika, 28 Haziran’da Kurban Bayramı’nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis nezaretinde Kur’an-ı Kerim yakmıştı.

Kütahya Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı Kütahya Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı

Momika, 20 Temmuz’da da Irak’ın Stockholm Büyükelçiliği önünde polis nezaretinde Kur’an-ı Kerim’i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı.

Danimarka’da ise Irak’ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde 22 Temmuz’da Kur’an-ı Kerim’i yakan grup, 24 Temmuz’da sırasıyla İran ve Irak’ın Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’i yakmıştı.

Grup, daha önce Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim’e saldırı düzenleyerek, İslam’a hakaret etmişti.

Danimarka’daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi “Danske Patrioter ( Danimarkalı Vatanseverler)” isimli grubun üyeleri bugün de önce Mısır’ın, daha sonra da Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmıştı.

Editör: TE Bilisim