Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi kısa adıyla UMKE, bundan böyle sadece enkazdaki kişiye sağlık müdahalesi dışında artık profesyonel arama kurtarma da yapacak.

Sağlık Bakanlığı harekete geçti. "UMKE ATAK" kuruldu. Haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e duyurdu.
Bakan Koca, Hatay'da Fulya Öztürk'e yaptığı açıklamada detayları şöyle anlattı:

Bildiğiniz gibi Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi afet bölgelerinde ağırlıklı olarak tıbbi hizmetler veriyor ve tamamen gönüllü sağlıkçılardan oluşuyor. UMKE bulunduğu yerde arama kurtarma görevi de üstleniyor zannediliyor. Oysa UMKE arama kurtarma faaliyetleri açısından hizmet verecek gönüllülere açık değildi bu zamana kadar. Şimdi, uzun zamandır planladığımız ama depremden sonra hayata geçirdiğimiz UMKE altında konumlanmış, medikal bilgiye sahip ve tamamen gönüllülerden oluşan yeni bir yapı kurduk: UMKE ATAK. UMKE ATAK medikal bilgisi olan gönüllü sağlık çalışanlarından oluşan yeni bir arama kurtarma ekibi. Hepsi merkezi olarak eğitiliyor ve sertifikalandırılıyorlar.
UMKE ATAK'ın ilk görsellerini de CNN TÜRK'e paylaşan Fahrettin Koca, UMKE ATAK ekibinin eğitimlerinin devam ettiğini söyledi. Afet durumlarında sahada aktif rol oynayacağının altını çizdi.

Hastane başhekim ve yardımcıları istifa etti Hastane başhekim ve yardımcıları istifa etti

Editör: TE Bilisim